«Ο ΣΥΡΙΖΑ που συγκροτήσαμε μετά το συνέδριο δεν είναι ούτε ενιαίος ούτε κόμμα των μελών του και γι' αυτό έχουμε ευθύνη όλοι», τόνισε ο Γιάννης Δραγασάκης.

Κατά την ομιλία του στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι πρέπει να λειτουργεί με όρους ενιαίου κόμματος μέσα από συλλογικές διαδικασίες και με υπευθυνότητα των μελών του.

Παράλληλα, τόνισε αναφορικά με τη διαπραγμάτευση ότι «απαιτείται συγκρότηση μιας μεγάλης πολιτικής και κοινωνικής συμμαχίας για να αποτρέψουμε την απειλή ενός νέου μνημονίου», ενώ νωρίτερα σημείωσε πως «μας οδηγούσαν σε εκβιασμό. Ή υπογράφετε νέο μνημόνιο η χρεοκοπείτε».

Εξήγησε ότι η μεταβατική συμφωνία είναι προωθητικός συμβιβασμός. «Κερδίσαμε χρόνο, δεν απεμπολούμε τους στρατηγικούς στόχους μας» διευκρίνισε και επεσήμανε ότι «πρέπει να οργανώσουμε τη θωράκιση της χώρας για να μην υποκύπτουμε εύκολα σε εκβιασμούς» και «να οργανώσουμε τη διαπραγμάτευση γιατί τα μεγάλα θέματα όπως η ρύθμιση του χρέους και το αναπτυξιακό μέλλον της χώρας είναι μπροστά».

Ο κ. Δραγασάκης πρόσθεσε πως «η μεγάλη διαπραγμάτευση είναι μπροστά μας, το στοίχημα είναι να κυβερνήσουμε αποτελεσματικά, και με δικαιοσύνη. Το στοίχημα είναι να κυβερνήσουμε αποτελεσματικά, και με δικαιοσύνη».