current views are: 2

28 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση15:57

Καλύβης στο newpost: Καταθέτω στην Κεντρική Επιτροπή τροπολογία της συμφωνίας

Επιβεβαιώνει, μέσω του newpost, ο Αλέκος Καλύβης ότι πρόκειται να καταθέσει στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ κείμενο διαφοροποίησής του.

Δημοσίευση 15:57’
αρθρο-newpost

Επιβεβαιώνει, μέσω του newpost, ο Αλέκος Καλύβης ότι πρόκειται να καταθέσει στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ κείμενο διαφοροποίησής του.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου, Ελένη Καλογεροπούλου

Επιβεβαιώνει, μέσω του newpost, ο Αλέκος Καλύβης ότι πρόκειται να καταθέσει στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ κείμενο διαφοροποίησής του.

Ο ίδιος το ονομάζει «τροπολογία της συμφωνίας» και αποκαλύπτει ότι θα το καταθέσει στο όργανο την Κυριακή.

Όπως μας λέει χαρακτηριστικά: «Είναι η πρότασή για την τροποποίηση ενός συγκεκριμένου σημείου της συμφωνίας με τους δανειστές», χωρίς όμως να αποκαλύπτει για ποιο ακριβώς σημείο πρόκειται.

Στην ερώτηση αν θα συνυπογράφουν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και άλλα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, ο Αλέκος Καλύβης απαντά: «Δεν έχει πολύ σημασία αυτό, θα το δούμε όμως». 

Σφοδρή η αντιπαράθεση στην Κεντρική Επιτροπή  

Πολλά στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, πάντως, πήραν τον λόγο στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής για να εκφράσουν τη διαφωνία τους με τη συμφωνία του Eurogroup.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι «Η συμφωνία με τη λίστα των κατευθύνσεων που συνομολογήθηκε απο την κυβέρνηση με τους θεσμούς, εμπεριέχει κρίσιμες ασάφειες, ενώ παρουσιάζει και προβληματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τη συμφωνία αυτή χρειάζεται το επόμενο διάστημα να κινηθεί με κεντρικό στόχο να εφαρμόσει με συνέπεια τις προγραμματικές του δεσμεύσεις και τις προγραμματικές δηλώσεις. Αυτή ειναι η πρόκληση με την οποια είμαστε αντιμέτωποι και απο την οποια θα κριθούμε». 

Απάντησε ο Νικος Παππάς, χαρακτηρίζοντας «καλοδεχούμενη αλλά αναντίστοιχη με το λαϊκό αίσθημα» την κριτική στη συμφωνία

Ο Αλέκος Καλύβης χαρακτήρισε τη συμφωνία «ετεροβαρή» κα τόνισε πως «θα πρέπει να αντικρούσουμε τα αρνητικά σημεία στην πράξη. Με την εφαρμογή του προγράμματος να προετοιμάσουμε τον λαό για τη μεγάλη σύγκρουση του Ιουνίου».

«Τον Ιούνιο θα πρεπει να έχουμε τη δημοσια εντολή να επιτύχουμε την ανατροπή αυτού που αναγκάστηκαμε να αποδεχθούμε προχθές. Αλλιως η προοπτική ειναι η ανατροπή της κυβερνησης», δήλωσε ο Αντώνης Νταβανέλος.

Ο Γιάννης Μηλιός άφησε αιχμές και για τους χειρισμούς που προσανατολίζονται στο εσωτερικό του κόμματος λέγοντας: «Αυτο που ειναι εξω απο την κουλτούρα μας ειναι η ανθρωποφαγια, οι επιδόσεις στα παραπολιτικά σχόλια, οι δήθεν διαρροές, οι κινήσεις εντυπωσιασμού κενές περιεχομένου. Ολα αυτά που η ιστορία εχει αποδείξει οτι έχουν κοντά ποδάρια».

«Δώστε μια ευκαιρια στην κυβέρνηση», ζήτησε ο Αριστείδης Μπαλτάς, ο οποίος προέλβεψε πως «Θα γράψει η ιστορία οτι ο πράγματος κόσμος που δεν έδωσε μια ευκαιρία στην κυβερνηση ειναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ. Παραχωρούμε έδαφος για να κερδίσουμε χρόνο. Οι νίκες συνοδευονται πάντα με συμβιβασμούς…»

Αλλα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας κατα τις ομιλίες τους έθεσαν την ανάγκη ύπαρξης ενός εναλλακτικού σχεδίου για τη χώρα, το οποιο θα μπορεί να απειλεί θεμελιώδη συμφέροντα των πιστώσεων και των κυρίαρχων κύκλων της ευρωζώνης. Ζήτησαν επισης σε καθε περίπτωση πριν τη λήψη των αποφάσεων Καλύβης στο newpost: Καταθέτω στην Κεντρική Επιτροπή τροπολογία της συμφωνίας, πράγμα που διασφαλίζει τις καλύτερες δυνατές συνθέσεις και αποτελέσματα.


σχετικα αρθρα