Νέα κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, με τις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν «πυρά».

Με αφορμή την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό.

«Ο κ. Τσίπρας πρέπει να ντρέπεται. Με κατηγορεί για την ανακοίνωση του ΕΛΚ, της οποίας όμως το περιεχόμενο έχει προσυπογράψει ο ίδιος στην τελευταία απόφαση του Eurogroup!», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρώην πρωθυπουργός.

Είχε προηγηθεί η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα για την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, για την οποία κατηγόρησε προσωπικά τον Αντώνη Σαμαρά  ως «συνένοχο» εκείνων που δεν ήθελαν να πετύχει η διαπραγμάτευση προκειμένου να ανατραπεί η σημερινή κυβέρνηση.

Ο κ. Σαμαράς τονίζει:

Η ανακοίνωση του ΕΛΚ έλεγε, ότι η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έκανε μεγάλη πρόοδο και ότι πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της. Και τα δύο τα προσυπέγραψε ο κ. Τσίπρας την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου. Αν δεν το έκανε, θα έβλαπτε τη χώρα και όσο συνεχιζει να το αμφισβητεί, βλάπτει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας. Πρέπει να είναι σε πολύ μεγάλη απόγνωση και φόβο για να επικαλείται τέτοιες ανοησίες και να φτιάχνει φανταστικούς εχθρούς, προκειμενου να δικαιολογήσει τα δικά του ψέματα και αδιέξοδα, αναφέρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Όσον αφορά τη δίμηνη παράταση της προηγούμενης κυβέρνησης, κάνει οτι δεν ξέρει ότιεμείς δεν χρειαζόμασταν μεγαλύτερη παράταση, γιατί βγαίναμε από το μνημόνιο. Ενώ εκείνος χρειάζεται μεγαλύτερη παράταση γιατί μας ξαναβάζει σε μνημόνιο», συνεχίζει οΑντώνης Σαμαράς και προειδοποιεί:

«Η «γέφυρα» που ετοιμάζει είναι για το επόμενο μνημόνιο στο οποίο μας οδηγεί. Και γι’ αυτό ασφαλώς θα λογοδοτήσει και ο ίδιος. Και του το λέω από τώρα, για να το γνωρίζει και για να το γνωρίζει και το κόμμα του, στο οποίο ήδη υπάρχουν πολλοί που τον καλούν να απολογηθεί». 

Και καταλήγει η δήλωση:

Τέλος, αν νομίζει ότι βρίζοντας εμένα και βρίζοντας και τους εταίρους μας, μπορεί να γίνει Ευρωπαίος πολιτικός, είναι βαθιά νυχτωμένος. 
Κακό κάνει όχι βέβαια σε εμένα, όχι μόνο στον εαυτό του, αλλά στην ίδια τη χώρα, η οποία είναι στην Ευρώπη και θα παραμείνει στην Ευρώπη. 
Ντροπή πια!

Η παραπάνω δήλωση προκάλεσε την άμεση και οργισμένη αντίδραση της Κουμουνδούρου.

Πιο συγκεκριμένα, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ συνιστούν στον Αντώνη Σαμαρά «ψυχραιμία» και αναφέρουν:

Το ψέμα πάνω στο οποίο βάσισε την πολιτική του, ότι δηλαδή «δεν υπήρχε εναλλακτικός δρόμος», καταρρέει. Είναι λογικό αυτό να του προκαλεί πανικό καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με ολόκληρη την κοινωνία αλλά και με το ίδιο του το κόμμα. Δεν μπορεί, όμως, να συνεχίσει να λειτουργεί ως «αντιπροσωπεία» ενός μηχανισμού, της τρόικας, τα κεντρικά γραφεία της οποίας έβαλαν λουκέτο και ξέχασαν να την ειδοποιήσουν!

Όσον αφορά στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια, οι πηγές της Κουμουνδούρου τονίζουν πως ο κ. Σαμαράς «θα πρέπει να στηρίξει την πρόταση της κυβέρνησης,  προκειμένου να διερευνηθούν οι πολιτικές ευθύνες όλων όσων έπαιξαν ρόλο στη χρεοκοπία της χώρας. Και εκεί θα λογοδοτήσει όπως λογοδότησε και στις 25 Γενάρη».

«Αρκετά κ. Σαμαρά παίξατε με τις ζωές των άλλων», διαμηνύουν οι ίδιοι κύκλοι και προσθέτουν ότι «η 28η είναι η μέρα που, κατά τον κ. Σαμαρά, θα κατέρρεαν τα πάντα…».