Το αίτημά του να συσταθεί Ειδική Επιτροπή της Βουλής από Ανώτατους Δικαστικούς , η οποία θα εξετάσει στην ουσία την κατηγορία που του αποδόθηκε από την Προκαταρκτική Επιτροπή για την υπόθεση του Βατοπαιδίου, επαναφέρει με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, ο βουλευτής Ξάνθης της ΝΔ, Αλέξανδρος Κοντός. Ο Αλ. Κοντός υπογραμμίζει πως αποδέχεται την τοποθέτηση στη θέση του προεδρεύοντος της εν λόγω Ειδικής Επιτροπής ενός εκ των αντιπροέδρων του Κοινοβουλίου, με την προϋπόθεση ότι αυτός θα επιλεγεί έπειτα από κλήρωση. Έτσι, αναφέρει ο βουλευτής, καλύπτεται πλήρως ο Κανονισμός της Βουλής.

Στη συνέχεια ο Αλ.Κοντός ξεκαθαρίζει ότι σε περίπτωση που το αίτημά του δεν προωθηθεί αυτούσιο προς ψήφιση, ή προωθηθεί πρόταση η οποία δεν θα διασφαλίζει το αδιάβλητο της διερεύνησης της κατηγορίας, τότε δεν θα συμφωνήσει σε διαδικασίες που θα συσκοτίσουν την αντί να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Ο βουλευτής αναφέρεται στην περίπτωση που η Ειδική Επιτροπή συσταθεί από πολιτικά πρόσωπα, τα οποία θα προσεγγίσουν την υπόθεση με πολιτικά ή κομματικά κριτήρια