Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος

«Το ΠΑΣΟΚ όπως το γνωρίζουμε τελείωσε» είπε στην ομιλία του στη Κεντρική Επιτροπή ο Κώστας Σκανδαλίδης. 

Ο πρώην υπουργός πρότεινε να γίνει πρώτα συνέδριο του κόμματος και στη συνέχεια να εκλεγεί ο αρχηγός αφού θα έχουν εκλεγεί κομματικά όργανα.

Αυτή είναι η θέση στην οποία συμφωνεί και ο Ευάγγελος Βενιζέλος και τα υπόλοιπα στελέχη και η μόνη που διαφωνεί είναι η κυρία Φώφη Γεννηματά. 

Όμως ο κύριος Σκανδαλίδης πρότεινε και κάτι άλλο στο πλαίσιο της προσπάθειας αναδιοργάνωσης του κόμματος, να μετονομαστεί το ΠΑΣΟΚ σε «Νέο ΠΑΣΟΚ».

Μάλιστα πρότεινε:

Το νέο ΠΑΣΟΚ θα απευθυνθεί συνολικά και συλλογικά: ως σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα- θεσμός οριοθετημένο πολιτικά, ιδεολογικά,προγραμματικά στο χώρο της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατικής αριστεράς,σε μια σημαντική ιστορικά περίοδο που σηματοδοτεί το τέλος των ψευδαισθήσεων και της αυταπάτης με στόχο τη δημιουργία ενός νέου Κινήματος ενεργών πολιτών που εμπιστεύονται μια προοδευτική στρατηγική και μια πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση για την αλλαγή σελίδας της χώρας. Από αυτό το τελευταίο θα κριθεί εντέλει ο νέος ιστορικός μας ρόλος αν υπάρχει. Και όχι από τη ψευδαίσθηση νέων ηγεμονισμών, νέων αυθεντιών η την αδιέξοδη νοσταλγία των αυτοδυναμιών. 

Το ΠΑΣΟΚ πέθανε λοιπόν ζήτω το Νέο ΠΑΣΟΚ.