Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 σταδιακά εντός του 2016 χωρίς να επανέλθουν οι συμβάσεις και οι αμοιβές στα επίπεδα του 2010 ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης. 
 
Όπως είπε σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, η κυβέρνηση λέει «ναι» σε ένα νέο πακέτο χρηματοδότησης της Ελλάδας, ενταγμένο όμως σε ένα άλλο πλαίσιο πολιτικής. 
 
«Εμείς λέμε "Ναι" στη χρηματοδότηση ενταγμένη μέσα σε ένα άλλο πλαίσιο πολιτικής, που θα χαρακτηρίζεται από μία αντιυφεσιακή, αντιμνημονιακή λογική και βέβαια θα διέπεται από τη λογική της κοινωνικής δικαιοσύνης. Και αυτή η κουβέντα τέμνεται με το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους» τονίζει. Υπογραμμίζει ότι με την συμφωνία «δεν καταλήξαμε σε ένα καινούργιο μνημόνιο» και πως «καμιά από τις προηγούμενες δρομολογημένες δεσμεύσεις και μέτρα δεν πρόκειται να υλοποιηθούν».
 
Αναφέρει ότι ο κατώτατος μισθός θα φθάσει στα 751 ευρώ σταδιακά εντός του 2016, πως το νομοσχέδιο για τα εργασιακά δεν θα «παγώσει» αν και σημειώνει ότι «βεβαίως, θα πάρουμε τη γνώμη των θεσμών». Σε ότι αφορά τις αλλαγές στα εργασιακά, κάνει λόγο για ένα νέο θεσμικό πλαίσιο και προσθέτει: «Δεν θα επανέλθουν οι συμβάσεις και οι αμοιβές στα επίπεδα του 2010».
 
 Συμπληρώνει πως «στόχευση είναι να δώσει περιεχόμενο και υπόσταση στις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Να αποκτήσει δύναμη η πλευρά των εργαζομένων. 'Άρα θα υπάρχει και η μετενέργεια και η επεκτασιμότητα και ο ΟΜΕΔ και η υποχρεωτικότητα των συλλογικών συμβάσεων».
 
Τέλος για το ΕΚΑΣ τονίζει ότι δεν θα κοπεί από κανέναν δικαιούχο, πως θα επανασχεδιαστεί η επιδοματική πολιτική στο σύνολό της, ενώ μιλά για ανάγκη ανασχεδιασμού του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος καθώς το υπάρχον «αφήνει εκτός στόχευσης την ακραία φτώχεια».