Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου
 
Με τη δευτερολογία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ολοκληρώθηκαν οι τοποθετήσεις στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
 
Ο πρωθυπουργός προχώρησε σε εκ νέου συστάσεις προς τα στελέχη αναφέροντας πως από αύριο αρχίζει ένα δύσκολο έργο 120 ημερών. Ο κ. Τσίπρας πρότεινε για τη θέση του γραμματέα του κόμματος τον κ. Τάσο Κορωνάκη, ο οποίος και εκλέχτηκε, ενώ τόνισε πως είναι μια λύση ανανέωσης και τόνισε ότι ο νέος γραμματέας θα αναλάβει ένα δύσκολο έργο, τον συντονισμό ενός κόμματος που βρίσκεται στην κυβέρνηση  αλλά δεν είναι αστικό κόμμα που επιδίδεται στη νομή της εξουσίας.
 
Απεναντίας είπε ο κ. Τσίπρας ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συνδέεται με την κοινωνία για αυτό χρειάζεται η  ανασυγκρότηση του κόμματος. Σχετικά με την Πολιτική Γραμματεία είπε πως θα πρέπει να είναι ολιγομελής και ευέλικτη, να παίρνει γρήγορα αποφάσεις και να ανακρίνει ακόμα και τους υπουργούς. 
 
Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τα στελέχη του κόμματος να προσέξουν τις συμπεριφορές τους «για να μην γίνουμε σαν τους άλλους». «Το πόσο θα μείνουμε στην εξουσία θα εξαρτηθεί από τις συμπεριφορές μας στις θέσεις εξουσίας» σημείωσε και πρόσθεσε «ερχόμαστε να ανατρέψουμε δομές και προνόμια». 
 
Στη συνέχεια είπε ότι θα πρέπει να προσέξουμε μήπως ο κίνδυνος του κυβερνητισμού πλήξει και εμάς επικαλούμενος τη μαρξιστική ρήση «τίποτε το ανθρώπινο δεν μου είναι ξένο». Ζήτησε ακόμα να υπάρξουν συμπεριφορές με κανόνες, και προέτρεψε τα στελέχη να εφαρμόσουν τον κώδικα δεοντολογίας, που έχε αποφασιστεί από την κεντρική επιτροπή. 
 
Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του σχετικά με τις τοποθετήσεις βουλευτών την περασμένη εβδομάδα για τα βουλευτικά αυτοκίνητα. «Ένιωσα άσχημα», είπε, «όταν έμαθα ότι σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τεχνικά θέματα, οι βουλευτές αντέδρασαν, και διαφώνησαν με την οδηγία, να μην παίρνουν αυτοκίνητα». «Αντέδρασαν», κατέληξε φανερά ενοχλημένος, «να δίνουν 300 και 400 ευρώ ενώ παίρνουν 6000 ευρώ τον μήνα μισθό». «Δεν είναι λαϊκισμός, είναι λεπτομέρεια που θα κρίνει αν είμαστε ή δεν είμαστε σαν τους άλλους», τόνισε. 

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θα ολοκληρωθεί το βράδυ με την εκλογή νέου γενικού γραμματέα και νέας Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. 

Τη θέση του γενικού γραμματέα της Πολιτικής Γραμματείας θα διεκδικήσουν τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τάσος Κορωνάκης, μέλος της απερχόμενης Πολιτικής Γραμματείας, τον οποιο πρότεινε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, ο Αλέκος Καλύβης από την Αριστερή Πλατφόρμα και ο Στέλιος Ελληνιάδης.

Το κείμενο της Πολιτικής Απόφασης πέρασε με την Αριστερή Πλατφόρμα να ψηφίζει λευκό...