Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος

Ανοικτή θα είναι η πόρτα του γραφείου του Αντώνη Σαμαρά στη λεωφόρο Συγγρού ολόκληρη την επόμενη εβδομάδα για όποιον βουλευτή επιθυμεί να συνομιλήσει μαζί του.

Και επειδή σε μεγάλη μερίδα του τύπου γράφτηκε ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει επαφές μόνον με τους πρωτοκλασάτους του κόμματος , κορυφαίο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνεργάτης του τέως πρωθυπουργού αναφέρει στο newpost ότι «ο Σαμαράς ποτέ δεν λειτουργούσε με αποκλεισμούς».

Όποιος θέλει μπορεί να δει τον κ Σαμαρά που άλλωστε είναι στα γραφεία της ΝΔ κάθε ημέρα από νωρίς το πρωί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Σαμαράς θα επιδιώξει κιόλας κατ ιδίαν συναντήσεις με αρκετούς βουλευτές , λίγα εικοσιτετράωρα πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας .

Πολλοί στη ΝΔ μεταφράζουν αυτές τις συναντήσεις ως μια προσπάθεια του προέδρου του κόμματος να «μετρήσει» αντιδράσεις ή ακόμη και να προχωρήσει σε ένα «πολιτικό μασάζ» ώστε να στρογγυλέψουν οι βουλευτές τις θέσεις τους .

Έξαλλοι γίνονται οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά όταν κάποιος τους μεταφέρει αυτό το αφήγημα. Εξηγούν ότι ο κ Σαμαράς έχει ακριβώς αντίθετη τακτική και επιθυμία του είναι να ακουστεί «σκληρή κριτική» από τους βουλευτές, η οποία να στηρίζεται όμως σε πραγματικά γεγονότα .

Ήδη όπως πληροφορούμαστε η ομιλία του κ Σαμαρά την ερχόμενη Πέμπτη θα είναι λιτή και μικρή σε διάρκεια ώστε να δοθεί ο χρόνος στους βουλευτές να εκθέσουν τις απόψεις τους και ο πρόεδρος της ΝΔ θα απαντήσει σε καθέναν από αυτούς προσωπικά.

Όλες τις ημέρες έως την ερχόμενη Πέμπτη στο γραφείο του προέδρου του κόμματος θα κληθούν βουλευτές και για έναν ακόμη λόγο. Για να αναλάβουν ρόλους επανασύνδεσης της ΝΔ με τις τοπικές οργανώσεις και τις παραγωγικές ομάδες.

Στη Συγγρού διαβάζοντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις γνωρίζουν ότι πολύ καλά ότι οι απόψεις του κόμματος «δεν ακούγονται» από τους πολίτες και αυτός είναι ο λόγος που η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ συνεχώς αυξάνεται .Ο μόνος τρόπος να σταματήσει αυτό είναι να αποκατασταθεί ξανά η σχέση κόμματος –πολιτών και αυτή τη δουλειά  θα την κάνουν οι βουλευτές .

Μετά τις συνεδριάσεις των οργάνων δηλαδή κοινοβουλευτικής ομάδας και πολιτηής γραμματείας ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει συναντήσεις με προέδρους των ΝΟΔΕ ενώ θα καταρτιστεί πρόγραμμα ομιλιών βουλευτών σε ολόκληρη την χώρα.

Ήδη στη λεωφόρο Συγγρού εξετάζουν και την κατάρτιση ενός προγράμματος ομιλιών του Αντώνη Σαμαρά σε κομματικά ακροατήρια στην Αθήνα , την Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ελλάδα.