Τη θέση ότι θα διεξαχθεί οπωσδήποτε πολιτική συζήτηση στη Βουλή για την τετράμηνη παράταση εξέφρασε σε συνέντευξή του στο Mega ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης χωρίς όμως να σημαίνει ότι από αυτήν δεσμεύεται η χώρα καθώς η σύμβαση αυτή έχει ιδιορρυθμία.

«Οπωσδήποτε συζήτηση. Δεύτερον, η δικιά μας πολιτική κατεύθυνση είναι πάντοτε σοβαρά πολιτικά κείμενα τα οποία έχουν μια δέσμευση για τη χώρα να περνούν από τη Βουλή, να ψηφίζει η Βουλή. Υπάρχει μια ιδιορρυθμία με αυτή τη σύμβαση που δεν είναι σύμβαση ακριβώς. Ότι είναι περισσότερο ένα πλαίσιο, ένα σύνολο τίτλων που θα εξειδικευτούν τον επόμενο καιρό, το επόμενο 4μηνο.

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν και αυτό έχει σημασία, εκεί που δεσμεύεται η χώρα και που είναι η εξειδίκευση των τίτλων, τα νομοσχέδια που θα έρθουν, θα περάσουν από τη Βουλή», τόνισε. Από τη μεριά του ο νέος γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης, μιλώντας στην ίδια εκπομπή άφησε και εκείνος να εννοηθεί ότι μια πολιτική συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών μπορεί να διεξαχθεί.