Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σε συνέντευξή του στον Real Fm αναφέρθηκε στο αν θα πάει στη Βουλή η συμφωνία με τους δανειστές.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε: «Για την κυβέρνηση είναι πολύ σημαντικό το ζήτημα της πολιτικής νομιμοποίησης, της πολιτικής συζήτησης και της διαφάνειας και επειδή δεν είμαστε σε μία λογική να φέρνουμε σχέδια συμβάσεων όπως γινόταν στο παρελθόν, ο πρωθυπουργός είναι διατεθειμένος και αποφασισμένος να ανοίξει το θέμα στη Βουλή και να υπάρξει μια συζήτηση στο κοινοβούλιο. Δεν φοβόμαστε τον διάλογο. Δεν φοβόμαστε εσωκομματικές αντιδράσεις.

Αν θα ερχόταν προς ψήφιση μια τέτοια συμφωνία η κυβέρνηση δεν θα είχε κανένα πρόβλημα. Ο λόγος που επιλέγει η κυβέρνηση να μη φέρει την συμφωνία για κύρωση από το κοινοβούλιο, έχει να κάνει με το γεγονός ότι πρόκειται απλά και μόνο για μια παράταση δανειακής σύμβασης. Δεν θέλουμε να δώσουμε μεγαλύτερη βαρύτητα στο κείμενο. Αυτή τη στιγμή καλυπτόμαστε με την υπογραφή του υπουργείου Οικονομικών. Η συζήτηση όμως, θα είναι ανοιχτή, θα είναι διαφανής».