Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Δεν προσανατολίζεται στην κατάθεση της δανειακής σύμβασης στη Βουλή για ψήφιση το Μέγαρο Μαξίμου. 

Αυτό δείχνουν οι τελευταίες πληροφορίες που εμφανίζουν τον πρωθυπουργό να εξετάζει με σοβαρότητα τις εισηγήσεις των νομικών του συμβούλων να μην περάσει από το κοινοβούλιο το κείμενο της συμφωνίας καθώς επί της ουσίας αυτό έχει υπογραφεί και παρατείνεται χωρίς να αλλάξει τίποτα  επί του περιεχομένου του. 

Αυτήν την άποψη διατυπώνει με την ιδιότητα της νομικού και η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία ωστόσο διαφωνεί συνολικότερα με το περιεχόμενο της συμφωνίας. 

Κύκλοι της κυβέρνησης επισημαίνουν ότι η απόφαση για το τι τελικά θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός "δεν έχει κλειδώσει" καθώς υπάρχουν κυβερνητικά και κομματικά στελέχη που επιθυμούν την πολιτική επικύρωση της συμφωνίας στη Βουλή και για τον πρόσθετο λόγο πως πρέπει να κλείσουν τα στόματα της αντιπολίτευσης και πρωτίστως του Αντώνη Σαμαρά. 

Όμως στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι ο κυρίαρχος λόγος για τον οποίο η αξιωματική αντιπολίτευση πιέζει προς την κατεύθυνση της ψήφισης είναι ακριβώς για να επαίρεται πως η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε μία συμφωνία που η Συγγρού την χαρακτηρίζει νέο μνημόνιο. 

Από την άλλη κυβερνητικοί κύκλοι δεν κρύβουν πως ο πρωθυπουργός μετά και την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής υπολογίζει τις αντιδράσεις της μειοψηφίας και δεν επιθυμεί πλήγματα στην κυβερνητική συνοχή σε περίπτωση που κάποιοι βουλευτές επιλέξουν να καταψηφίσουν την νέα συμφωνία. 

Αυτό που είναι σίγουρο μέχρι στιγμής είναι ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να φέρει κομμάτι κομμάτι την συμφωνία στη Βουλή μέσω των νομοσχεδίων που καταθέτει προκαλώντας μ' αυτόν τον τρόπο τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αποδείξουν αν με την ψήφο τους στηρίζουν πραγματικά τις προσπάθειες του Μαξίμου.

Σήμερα κατατίθεται το πρώτο νομοσχέδιο και αφορά την ανθρωπιστική κρίση. 

Εντός της εβδομάδας η κυβέρνηση καταθέτει στην Βουλή και την πρότασή της για την συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια. 

Με την κίνησή του αυτή το Μαξίμου γνωρίζει πολύ καλά ότι οξύνει την αντιπαράθεση με τη Νέα Δημοκρατία, κάτι που δεν φαίνεται να απασχολεί προσωρινά τουλάχιστον το κυβερνητικό επιτελείο αν κρίνει κανείς και την επίθεση που εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας εναντίον του Αντώνη Σαμαρά καταγγέλλοντας ότι μαζί με Ισπανούς και Πορτογάλους μεθοδεύουν την ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.