current views are: 1

2 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση13:04

Φύλλο και φτερό θα κάνει η ΝΔ τα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης

Φύλλο και φτερό θα κάνουν οι βουλευτές της ΝΔ τα τέσσερα πρώτα νομοσχέδια που φέρνει στην βουλή η κυβέρνηση.

Δημοσίευση 13:04’
αρθρο-newpost

Φύλλο και φτερό θα κάνουν οι βουλευτές της ΝΔ τα τέσσερα πρώτα νομοσχέδια που φέρνει στην βουλή η κυβέρνηση.

Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος 

Φύλλο και φτερό θα κάνουν οι βουλευτές της ΝΔ τα τέσσερα πρώτα νομοσχέδια που φέρνει στην βουλή η κυβέρνηση. Αυτά τα νομοσχέδια αφορούν την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο , την προστασία της πρώτης κατοικίας και την επανίδρυση της ΕΡΤ

Στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν ότι τα νομοσχέδια  αυτά μπορεί να ψηφιστούν αλλά είναι αδύνατον να εφαρμοστούν ενώ εκτιμάται ότι θα έχουν μηδενική απόδοση στα έσοδα του κράτους όπου παρατηρείται σημαντική υστέρηση . 

Στο πρώτο νομοσχέδιο που αφορά την ανθρωπιστική κρίση θα περιλαμβάνονται συγκεκριμένες ρυθμίσεις για την παροχή δωρεάν ρεύματος και σίτισης σε 300.000 νοικοκυριά και ρύθμιση  για την έναρξη  του προγράμματος στέγασης για 30.000 δικαιούχους. Στη ΝΔ δηλώνουν ότι με το νομοσχέδιο αυτό «παραβιάζονται ανοικτές θύρες» αφού από την αρχή του έτους οι ίδιες διατάξεις ήταν στα σχέδια της τότε κυβέρνησης και μάλιστα είχαν εξαγγελθεί από τον Αντώνη Σαμαρά. Επιπροσθέτως η επιδότηση ανά άτομο , λένε στη ΝΔ , είναι σαφώς πολύ μικρότερο από το μ’ ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που είχε προαναγγείλει η προηγούμενη κυβέρνηση .

Για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών η αξιωματική αντιπολίτευση θα υποστηρίξει ότι θα είναι χειρότερη από την ήδη ισχύουσα ρύθμιση και αυτό γιατί θα ευνοήσει όσους είναι «κατ επάγγελμα» κακοπληρωτές. Επιπλέον όπως αναφέρουν τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου της ΝΔ ουδείς θα πιεστεί να πληρώσει τις βεβαιωμένες οφειλές του αφού δεν προβλέπεται καμία ποινή ,με αποτέλεσμα μέσα σε ένα μήνα  τα έσοδα του κράτους να μειωθούν επιπλέον 30%. 

Για την προστασία της πρώτης κατοικίας η ρύθμιση  θα έχει έκτακτο χαρακτήρα και θα αφορά κατοικίες των οποίων η αντικειμενική αξία δεν υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ. Εδώ η ΝΔ θα υποστηρίξει ότι ουδείς τα τελευταία τρία χρόνια υπήρξε άνθρωπος που έχασε την πρώτη του κατοικία και ότι η κυβέρνηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ είχε παγώσει τους πλειστηριασμούς. 

Τέλος για το νομοσχέδιο επανίδρυσης της ΕΡΤ η θέση της ΝΔ είναι πάγια και εκφράστηκε με τον εντονότερο τρόπο το Σαββατοκύριακο με επίσημη δήλωση του εκπροσώπου του κόμματος .Η κυβέρνηση επιθυμεί να ανοίξει την ήδη εν λειτουργία ΕΡΤ για να διορίσει ημετέρους και επιπλέον θα επιβαρύνει τους πολίτες με ένα επιπλέον <<δήθεν > ανταποδοτικό τέλος .


σχετικα αρθρα