«Περιμένουμε από την Ελλάδα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της», τόνισε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα.

Παράλληλα, αναφερόμενη στη διαμαρτυρία στην οποία προχώρησαν Ισπανία και Πορτογαλία σχετικά με τοποθετήσεις του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η εκπρόσωπος της Επιτροπής δήλωσε:

Δεν είναι ο ρόλος μας να σχολιάζουμε δηλώσεις, αυτό που έχει σημασία σήμερα είναι η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και η τήρηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε η Ελλάδα στο πλαίσιο της συμφωνίας του Eurogroup. 

Η ίδια, απαντώντας σε ερωτήσεις, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, σημείωσε πως η Κομισιόν λαμβάνει υπόψη τη διαμαρτυρία των δύο χωρών και είπε ότι είχε επαφές σε διάφορα επίπεδα μέσα στο Σαββατοκύριακο, στις οποίες εκφράστηκαν ορισμένες ανησυχίες για τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα. 'Αφησε ακόμη να εννοηθεί ότι θα υπάρξει κάποιας μορφής απάντηση από την Επιτροπή στις αιτιάσεις των δύο χωρών.

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι, όπως στο παρελθόν, έτσι και στο μέλλον η Κομισιόν συνομιλεί με όλες τις πλευρές και υπό αυτό το πρίσμα έχει ρόλο διαμεσολαβητή «χτίζοντας γέφυρες», όπως συνέβη και στην πρόσφατη συμφωνία στο Γιουρογκρούπ για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ίδια εκπρόσωπο, η Επιτροπή βρίσκεται σε επαφή με όλα τα μέρη, ώστε να διασφαλιστεί η ενότητα της ΕΕ και στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρός της, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, μιλάει με όλους τους ηγέτες συνεχώς. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο μεσολαβητικός ρόλος των θεσμικών οργάνων έπαιξε σημαντικό ρόλο στη συμφωνία και ο Γιούνκερ εργάστηκε χέρι-χέρι με τον Ντεισελμπλουμ για να βρεθεί η λύση» είπε χαρακτηριστικά η Μ. Αντρέεβα.