Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο Νικολά Σαρκοζί, λέγοντας πως ο έλληνας πρωθυπουγός έφαγε το... καπέλο του, αθετώντας τις προεκλογικές του υποσχέσεις. 

Σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», ο τέως πρόεδρος της Γαλλίας και νυν αρχηγός της γαλλικής Δεξιάς σε ερώτηση αν ο ίδιος θα επιθυμούσε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ τόνισε: «Όχι, σε καμία περίπτωση όχι» και πρόσθεσε:

Βλέπω, πάντως ότι ο Αλέξης Τσίπρας έφαγε το καπέλο του. Εγκατέλειψε την ιδέα να ξηλώσει τις αποκρατικοποιήσεις, όπως αυτή στον Πειραιά, εγκατέλειψε την ιδέα να αυξήσει τον κατώτατο μισθό και να κάνει προσλήψεις στο δημόσιο τομέα. Ο κύριος Τσίπρας ανέλαβε την εξουσία στην Ελλάδα υπό τις επευφημίες του ηγέτη της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Ζαν Λικ Μελανσόν και της επικεφαλής της γαλλικής Ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν».

«Σε όλους όσοι επικρότησαν τις εκλογές στην Ελλάδα, λέω το εξής: να που θα σας οδηγούσε η ψήφος στο "Εθνικό Μέτωπο". Μόλις εξελέγη ο Αλέξης Τσίπρας κατάπιε τις προεκλογικές του υποσχέσεις του. Αυτό συνέβη σε μία αδερφή χώρα, στη καρδιά του ευρωπαϊκού πολιτισμού», υπογράμμισε ο κ. Σαρκοζί.