«Η Ελλάδα θα πρέπει να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε στους εταίρους στο πλαίσιο της παράτασης του προγράμματος στήριξης» δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σε ομιλία της στο Βερολίνο.

«Τώρα είναι ώρα να εξειδικευθούν τις προτάσεις μεταρρυθμίσεων» ανέφερε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. H ίδια πρόσθεσε ότι η παράταση που ψήφισε το γερμανικό κοινοβούλιο (Bundestag) θα βοηθήσει το ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων να πετύχει.

Η γερμανίδα καγκελάριος είπε ακόμα ότι υπάρχει ανάγκη για ισχυρότερη συνεργασία των κρατών-μελών της Ευρωζώνης στο θέμα των οικονομικών πολιτικών.

Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Έχει χαθεί η εμπιστοσύνη

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιάγκερ ανέφερε ότι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών εννοεί τα όσα λέει, συμπληρώνοντας ότι δεν είναι πρόθεσή του να απειλήσει την Ελλάδα, αλλά να την κάνει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο κ. Βαρουφάκης έκανε τόσες δηλώσεις το Σαββατοκύριακο που έχουμε χάσει το λογαριασμό, λέγοντας ότι πλέον να ερωτηθεί ο ίδιος εάν η Ελλάδα είναι έτοιμη να διαχειριστεί ένα ενδεχόμενο χρεοκοπίας. Σχετικά με τις αναφορές του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα για τη στάση Ισπανίας και Πορτογαλίας στη διαπραγμάτευση ανέφερε ότι είναι «ασυνήθιστο μια χώρα της Ευρωζώνης να κατηγορεί με αυτόν τον τρόπο άλλες χώρες.

Στην Ευρώπη δεν μπορείς να κατηγορείς τους εταίρους». Ο ίδιος είπε ακόμα ότι τις τελευταίες εβδομάδες «έχει χαθεί η εμπιστοσύνη» προς την Ελλάδα.