current views are: 3

2 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση16:49

Ερώτηση του «Ποταμιού» για τα χρήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ερώτηση για τα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ κατέθεσαν βουλευτές του «Ποταμιού».

Δημοσίευση 16:49’
αρθρο-newpost

Ερώτηση για τα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ κατέθεσαν βουλευτές του «Ποταμιού».

Ερώτηση για τα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ κατέθεσαν βουλευτές του «Ποταμιού».

Οι βουλευτές των Νομών Σερρών, Λάρισας και Β’ Αθηνών του «ΠΟΤΑΜΙΟΥ», κ.κ. Χατζηδημητρίου Αλέξανδρος, Μπαργιώτας Κωνσταντίνος, Θεοχάρης Χάρης και Λυμπεράκη Αντιγόνη αντίστοιχα, ρωτούν τους Υπουργούς Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού γιατί αναγκάστηκαν να μεταφέρουν τα αποθεματικά του Οργανισμού στην Τράπεζα της Ελλάδος, και αν θα ακολουθήσουν ανάλογες κινήσεις και με τους υπόλοιπους αγροτικούς οργανισμούς.

Σύμφωνα με τους βουλευτές του «Ποταμιού», τα ταμειακά αποθέματα του ΟΠΕΚΕΠΕ ξεπερνούν τα 200 εκ. ευρώ. 

Όπως αναφέρουν: 

Η λύση που φαίνεται ότι προκρίνεται από το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, είναι η τοποθέτηση των ταμειακών διαθέσιμων των παραπάνω οργανισμών σε ομόλογα τύπου «repos», προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες της κεντρικής Κυβέρνησης, οι οποίες ανακύπτουν ως αποτέλεσμα της πρόσφατης συμφωνίας με τους εταίρους μας. 

Το γεγονός αυτό αναμένεται να δημιουργήσει συνθήκες «ασφυξίας» στην ρευστότητα των αγροτών, η οποία έχει επιβαρυνθεί ήδη αρκετά εξαιτίας της καθυστέρησης που παρατηρείται σε αρκετές πληρωμές (συνδεδεμένη ενίσχυση βάμβακος, εξισωτική αποζημίωση, ΦΠΑ, αγροτικό πετρέλαιο κ.α.) και η οποία αποδίδεται στην κυβερνητική αλλαγή. Το πρόβλημα έλλειψης ρευστότητας στους αγρότες καθίσταται ακόμα μεγαλύτερο, καθώς η έναρξη της άνοιξης σηματοδοτεί την αρχή της καλλιεργητικής περιόδου για αρκετές καλλιέργειες στη χώρα μας και η αγορά των εφοδίων (σπόροι, λιπάσματα κ.α.) αποτελεί επιτακτική ανάγκη.

 


σχετικα αρθρα