Σφοδρότατη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας την ΚΥΑ για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Όπως τονίζει η Χαριλάου Τρικούπη, «η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει χέρι χέρι στα διαθέσιμα των Οργανισμών που αφορούν Αγρότες, Ασφαλισμένους και Ανέργους για να αντιμετωπίσει την αδυναμία εκπλήρωσης των ταμειακών υποχρεώσεων του κράτους».

«Αυτό αποδεικνύει η Κοινή Υπουργική Απόφαση των κ.κ. Λαφαζάνη – Μάρδα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά και οι πιέσεις που ασκούνται στα Δ.Σ. των άλλων Οργανισμών» σημειώνει το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει:

«Δυστυχώς οι κακοί χειρισμοί που έγιναν στη διαπραγμάτευση και η αδυναμία της Κυβέρνησης να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που η ίδια ανέλαβε προς τους εταίρους μας, οδηγούν σε κινήσεις πανικού που εντείνουν την έλλειψη ρευστότητας στην οικονομία και θέτουν σε κίνδυνο αποθεματικά που προέρχονται από κοινοτικές επιδοτήσεις ή εισφορές των αγροτών και των ασφαλισμένων».

«Καλούμε τους υπουργούς να σταματήσουν άμεσα αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες. Καλούμε τους εκπροσώπους των αγροτών και των ασφαλισμένων να πάρουν άμεσα θέση. Κανείς δεν επιτρέπεται να σιωπά» καταλήγει η Χαριλάου Τρικούπη.