Συνάντηση με την Αμερικανίδα υφυπουργό Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ είχε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης.

Ο κ. Κασουλίδης, όπως ανέφερε διπλωματική πηγή, παρουσίασε τις θέσεις της Λευκωσίας και αναφέρθηκε στο «τι πρέπει να προηγηθεί» για να γίνει εφικτή η επανέναρξη των συνομιλιών.

Παράλληλα επανέλαβε πως με «απειλές και παραβιάσεις» των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας «δεν μπορεί να γίνει διάλογος».

Κατά τη συνάντηση, η οποία διήρκεσε μία ώρα, συζητήθηκαν αρκετά θέματα, καθώς και «κάποια παράπονα» της αμερικανικής πλευράς για την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στη Μόσχα.

Επίσης, ο κ. Κασουλίδης αναφέρθηκε και σε «παράπονα» της κυπριακής κυβέρνησης που αφορούν την αμερικανική στάση σε σχέση με τις τουρκικές παραβιάσεις της κυπριακής ΑΟΖ, καθώς και για τα χθεσινά σχόλια που έκανε ο Αμερικανός πρέσβης στη Λευκωσία, Τζον Κόνιγκ, μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, στα οποία αναφερόταν στην επίσκεψη του κ. Αναστασιάδη στη Ρωσία και στη δολοφονία του πολιτικού Μπόρις Νεμτσόφ.