Ντομπρόφσκις: Ίσως η Ελλάδα να χρειαστεί και τρίτο πακέτο

Ντομπρόφσκις: Ίσως η Ελλάδα να χρειαστεί και τρίτο πακέτο

Η Ελλάδα θα μπορούσε να χρειαστεί το καλοκαίρι και τρίτο πακέτο διάσωσης, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg.

Σε συνέντευξή του στη Ρίγα, ο Ντομπρόβσκις, είπε πως η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα θα πρέπει να τηρήσει τους όρους του υφιστάμενου προγράμματος τις προσεχείς εβδομάδες και στη συνέχεια θα δει τι θα υπαγορεύσουν οι αγορές.

«Μπορεί η Ελλάδα να χρειαστεί έναν πρόσθετο διακανονισμό μετά τη λήξη του προγράμματος της», είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Ο ίδιος τόνισε πως ο Έλληνας Πρωθυπουργός αντιμετωπίζει διαφορετικές συνθήκες από τον προκάτοχό του, Αντώνη Σαμαρά και ίσως να μην έχει το ίδιο εύρος επιλογών.

«Με την προηγούμενη κυβέρνηση, συζητούσαμε πώς η Ελλάδα θα ανακτήσει τη χρηματοδότηση από τις αγορές με τη βοήθεια μιας προληπτικής πιστωτικής γραμμή ή μιας ενισχυμένης πιστωτικής γραμμής», είπε, ωστόσο συνεχίζοντας επεσήμανε πως τώρα αυτό το σενάριο μοιάζει λιγότερο πιθανό, δεδομένης της πρόσφατης χρηματοπιστωτικής αστάθειας.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο