Η Ελλάδα θα μπορούσε να χρειαστεί το καλοκαίρι και τρίτο πακέτο διάσωσης, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg.

Σε συνέντευξή του στη Ρίγα, ο Ντομπρόβσκις, είπε πως η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα θα πρέπει να τηρήσει τους όρους του υφιστάμενου προγράμματος τις προσεχείς εβδομάδες και στη συνέχεια θα δει τι θα υπαγορεύσουν οι αγορές.

«Μπορεί η Ελλάδα να χρειαστεί έναν πρόσθετο διακανονισμό μετά τη λήξη του προγράμματος της», είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Ο ίδιος τόνισε πως ο Έλληνας Πρωθυπουργός αντιμετωπίζει διαφορετικές συνθήκες από τον προκάτοχό του, Αντώνη Σαμαρά και ίσως να μην έχει το ίδιο εύρος επιλογών.

«Με την προηγούμενη κυβέρνηση, συζητούσαμε πώς η Ελλάδα θα ανακτήσει τη χρηματοδότηση από τις αγορές με τη βοήθεια μιας προληπτικής πιστωτικής γραμμή ή μιας ενισχυμένης πιστωτικής γραμμής», είπε, ωστόσο συνεχίζοντας επεσήμανε πως τώρα αυτό το σενάριο μοιάζει λιγότερο πιθανό, δεδομένης της πρόσφατης χρηματοπιστωτικής αστάθειας.