Για το Βερολίνο αναχώρησε σήμερα η αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, με αφορμή τη συμμέτοχη της Ελλάδας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΤΒ Βerlin.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Βερολίνο η κυρία Έλενα Κουντουρά θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) κ. Taleb Rifai με τον οποίο θα ανταλλάξει απόψεις σχετικά με την περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασίας και την ανάληψη κοινών δράσεων σε επί μέρους τομείς, ενώ θα συμμετάσχει στην 5η υπουργική συνάντηση για τον δρόμο του μεταξιού (Silk Road Summit) που διοργανώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού. Επίσης θα συναντηθεί με τον δήμαρχο του Βερολίνου κ. Michael Muller.

Η αναπληρωτής υπουργός μεταξύ άλλων θα συναντηθεί με τις διοικήσεις μεγάλων τουριστικών οργανισμών, καθώς επίσης και με εκπροσώπους Ελληνικών, Γερμανικών και διεθνών ΜΜΕ.

Στόχος των επαφών είναι η περαιτέρω προβολή του ελληνικού τουρισμού, η αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας, καθώς επίσης και η προσέλκυση ξένων επενδύσεων στον τουριστικό τομέα του οποίου οι δυνατότητες είναι απεριόριστες.