current views are: 4

3 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση10:48

Ο Καμμένος στέλνει στη Δικαιοσύνη δύο φακέλους με στοιχεία -φωτιά για τα εξοπλιστικά (Βίντεο)

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Δημοσίευση 10:48’
αρθρο-newpost

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση ο κ. Καμμένος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό πως έχει στα χέρια του δύο φακέλους από τους ελέγχους που διεξήγαγε στα εξοπλιστικά προγράμματα.

Όπως είπε ο υπουργός Άμυνας, αμέσως μετά τη συνάντηση, προκύπτουν κακουργήματα με τεράστια ποσά που έχει πληρώσει ο ελληνικό λαός και σήμερα κιόλας οι φάκελοι θα σταλούν στην Δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα τόνισε προς τους δημοσιογράφους:

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι είχαμε μια πολύωρη συνεργασία με τον Πρωθυπουργό. Τον ενημέρωσα για τα θέματα διαφθοράς στις Ένοπλες Δυνάμεις και ιδιαίτερα για αυτά που αφορούν τους εξοπλισμούς. Όπως ξέρετε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα την ευθύνη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας συστήσαμε την Επιτροπή Ελέγχου Εσωτερικών Υποθέσεων των Ενόπλων Δυνάμεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Οι αξιωματικοί που ανέλαβαν το έργο αυτό ξεκίνησαν τη διενέργεια ελέγχου από τη Γενική Γραμματεία Εξοπλισμών. Για δυο από τις υποθέσεις έχουμε ήδη τα πρώτα αποδεικτικά στοιχεία- πολύ σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία-από τα οποία προκύπτουν πιθανά κακουργήματα και πάρα πολλά χρήματα, τεράστια ποσά, τα οποία έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός και για τα οποία θα ελεγχθούν οι υπεύθυνοι ποινικά και αστικά.

Συμφωνήσαμε με τον Πρωθυπουργό, οι υποθέσεις αυτές, έστω και σε πρώτη φάση διερεύνησης κι ενώ συνεχίζεται η έρευνα από την Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων, να πάνε σήμερα στην ελληνική Δικαιοσύνη, προκειμένου να συσχετισθούν με φακέλους που ήδη εξετάζει η Δικαιοσύνη.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι «οι δυο βασικές υποθέσεις είναι η υπόθεση των ελικοπτέρων NH-90 που ξεκινά το 2003 και συνεχίζεται έως σήμερα και η υπόθεση των υποβρυχίων η οποία ξεκινά το 1998.

Για τις αιχμές της ΝΔ, σχετικά με τις κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων είπε ότι «η ανακοίνωση αυτή δείχνει ότι μέχρι σήμερα οι κρίσεις γίνονταν επειδή οι εκάστοτε Υπουργοί έκαναν τις κρίσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι κρίσεις οι οποίες έγιναν τώρα από το ΣΑΓΕ, ήταν κρίσεις που έκανε η ιεραρχία των Ενόπλων Δυνάμεων χωρίς πολιτική παρέμβαση. Όπως υποσχέθηκα από την πρώτη στιγμή, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα διοικούνται από την φυσική τους ηγεσία χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Η τελευταία πρόκληση της Άγκυρας όπου επιχείρησε να έχει τον έλεγχο του μισού Αιγαίου για έναν ολόκληρο χρόνο με την πρόφαση ότι θα διεξάγει… στρατιωτικές ασκήσεις με πυρά, προκαλεί πονοκέφαλο στην Αθήνα. 

Υπήρξαν ενέργειες στο παρασκήνιο, τόσο από το υπουργείο Εξωτερικών όσο και από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου να πιεστεί η Άγκυρα και να ακυρώσει τη σχετική ΝΟΤΑΜ με την οποία ζητούσε την δέσμευση του μισού Αιγαίου. 

«Νομίζω ήταν μια πολύ μεγάλη επιτυχία και η επιτυχία ήταν του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η κυβέρνηση αυτή είναι μια κυβέρνηση η οποία ασκεί πολιτική εθνικής κυριαρχίας με σοβαρότητα και ευθύνη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Να σημειωθεί ότι η ΝΟΤΑΜ της Άγκυρας δεν ήταν δεσμευτική και θα μπορούσε η Αθήνα να μην την κάνει αποδεχτή, ωστόσο η Τουρκία θα μπορούσε να εμμείνει και  να ανέβει η ένταση στο Αιγαίο. 

Αν ξεκινούσε αυθαίρετα η Άγκυρα ασκήσεις στο μισό Αιγαίο τότε όλα τα ενδεχόμενα θα ήταν ανοιχτά και η κρίση της Ουκρανίας θα εξαπλώνονταν με υπαιτιότητα της Άγκυρας. 

Κάτι βέβαια που δεν θα το ήθελε η Ουάσιγκτον σε καμία περίπτωση. Ωστόσο φάνηκε ότι  σκοπός της Τουρκίας  είναι να εκμεταλλευτεί καταστάσεις και να πιέσει την Ελλάδα τώρα που αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες και να διεκδικήσει πράγματα ή να δημιουργήσει ακόμα τελεσμένες καταστάσεις.  

Γ.Σ.


σχετικα αρθρα