Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη
 
Στα δύο είναι χωρισμένο το κυβερνητικό στρατόπεδο με πολλούς να κάνουν λόγο για δύο παράλληλες κυβερνήσεις: του Αλέξη Τσίπρα και του Παναγιώτη Λαφαζάνη. 
 
Η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη που σε υπουργικό επίπεδο εκφράζεται κυρίως μέσα από τον ίδιο και τον αναπληρωτή υπουργό κοινωνικών ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη, βγήκε ισχυροποιημένη από την Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου
 
Το κείμενο που κατέθεσε μπορεί να απορρίφθηκε από την πλειοψηφία ωστόσο φαίνεται πως αποτελεί τον «μπούσουλα» διακυβέρνησης των αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ
 
Ο κ. Στρατούλης την επόμενη κι όλας το πρωί έδινε το στίγμα μιλώντας στον Γιώργο Παπαδάκη: «Εγώ δεν μιλάω με τους θεσμούς, ούτε θα στείλω κάτι στους θεσμούς», είπε. «Ας μιλήσει ο Βαρουφάκης», πρόσθεσε, ενώ μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε πως το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θα εφαρμοστεί. 
 
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος έχει δηλώσει πως δεν πρόκειται να παραβιάσει τις κόκκινες γραμμές του, θέτοντας μια εξ αυτών το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων. 
 
Στις κόκκινες γραμμές των αριστερόστροφων του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλαμβάνεται η άμεση εφαρμογή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, γεγονός που αναμένεται να φέρει σε δύσκολη θέση τις δύο πλευρές. Από τη μια οι υπουργοί που εμμένουν στις θέσεις του και δεν διστάζουν να φέρουν έστω και μονομερώς νομοσχέδια και από την άλλη ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος επιχειρεί να ισορροπήσει ως μη μέλος και του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα στους υπουργούς και τους εταίρου με τους όρους και τις δεσμεύσεις τους. 
 
Τη λύση καλείται να δώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λύνοντας- ή κόβοντας- τον γόρδιο δεσμό της διακυβέρνησής του.