«Η κυβέρνηση εξαγγέλλει κοινωνικά μέτρα, που η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά είχε νομοθετήσει και είχε εντάξει στον τρέχοντα προϋπολογισμό» αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με το νομοσχέδιο για την «ανθρωπιστική κρίση», σημειώνοντας παράλληλα ότι επικροτεί «ο,τιδήποτε διευκολύνει τα νοικοκυριά που έχουν χαμηλά εισοδήματα, χωρίς να δημιουργείται δημοσιονομικό κενό».

Ο κ. Καραγκούνης, συγκεκριμένα, τόνισε ότι:

-Το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ ήδη υπάρχει. 
-Το κοινωνικό τιμολόγιο της ΕΥΔΑΠ ήδη υπάρχει. 
-Τα κοινωνικά παντοπωλεία ήδη υπάρχουν. 
-Τα συσσίτια για τους απόρους μέσω των Δήμων και της Εκκλησίας ήδη υπάρχουν.
-Η πρόσβαση όλων των ανασφάλιστων στα δημόσια νοσοκομεία ήδη υπάρχει. 
-Η προστασία της πρώτης κατοικίας ήδη υπάρχει τα τελευταία πέντε χρόνια.
-Οι εκατό δόσεις έχουν ήδη θεσμοθετηθεί.
-Θυμίζουμε ότι όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ τα είχε καταψηφίσει. 

Η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της «επικροτεί ο,τιδήποτε διευκολύνει τα νοικοκυριά που έχουν χαμηλά εισοδήματα, χωρίς να δημιουργείται δημοσιονομικό κενό. Να θυμίσουμε, άλλωστε, ότι πέρα από αυτά, η προηγούμενη κυβέρνηση διένειμε πέρυσι επιπρόσθετα 500 εκατ. ευρώ σε νοικοκυριά με χαμηλά εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία. Υπερδιπλάσιο ποσό από αυτό που προαναγγέλλει η σημερινή κυβέρνηση και μάλιστα χωρίς δημοσιονομικά ισοδύναμα, που τώρα αναζητά. Διότι τότε είχαμε υπερκαλύψει τους δημοσιονομικούς στόχους».

Ο κ. Καραγκούνης τονίζει ότι «η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να απαντήσει: Τι θα γίνει με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, την πιο ουσιαστική απάντηση για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων που η κυβέρνηση Σαμαρά εφήρμοσε πιλοτικά στις 13 περιφέρειες και από το δεύτερο εξάμηνο του 2015 θα εφαρμοζόταν σε όλη την Επικράτεια»;