Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος 

Η Έλενα Παναρίτη βρίσκεται στο πλευρό του υπουργού των Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη και λειτουργεί ως σύμβουλος του.

Η τοποθέτηση της είχε προκαλέσει γκρίνιες στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς θυμήθηκαν πως η κυρία Παναρίτη ήταν βουλευτής Επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου το 2009 και είχε υπερψηφίσει το μνημόνιο.

Η κυρία Παναρίτη εμφανίστηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και έδωσε συνέντευξη στην οποία αποκάλυψε πως πριν το πρώτο μνημόνιο «η κυβέρνηση έστελνε τα νομοσχέδια στο Βερολίνο για έγκριση και για να τους πουν αν είναι σωστά καθώς δεν υπήρχε η ικανότητα να φτιαχτεί ούτε ένα νομοσχέδιο», οι δημοσιογράφοι επέμειναν αν όντως μιλάει για πριν το μνημόνιο και απάντησε ξεκάθαρα «ΝΑΙ».

Η κυρία Παναρίτη πήρε αποστάσεις και από μια βασική κυβερνητική επιλογή που δεν είναι άλλη από τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια καθώς τόνισε «πως τώρα είναι ώρα της ομοψυχίας και μετά να δούμε ποιος και τι φταιει».

Επίσης η σύμβουλος του κυρίου Βαρουφάκη αποκάλυψε πως το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2014 δεν θα είναι 1,5% του ΑΕΠ όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί αλλά 0,6% κάτι που αλλάζει πολλούς από τους σχεδιασμούς του οικονομικού επιτελείου.