Δεν έχουν αρχίσει εργασίες επί ενός τρίτου πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα και το μόνο στο οποίο επικεντρωνόμαστε είναι η εφαρμογή των όσων έχουν συμφωνηθεί ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση, διαμηνύει η Κομισιόν.

Η εκπρόσωπος του Πιερ Μοσκοβισί, Ανίκα Μπράιτχαρτ υπογράμμισε ότι οιεσδήποτε συζητήσεις για λεπτομέρειες, όρους ή άλλες μεταγενέστερες διευθετήσεις είναι πρόωρες.

Απαντώντας σε ερωτήσεις κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων τόνισε πως σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις που προτίθεται να παρουσιάσει την ερχόμενη Δευτέρα στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, η Επιτροπή βρίσκεται σε στενή επαφή με τις ελληνικές Αρχές, με συζητήσεις τόσο στην Αθήνα όσο και απευθείας από τις έδρες των οργανισμών, και στο πλαίσιο αυτό η Επιτροπή δηλώνει έτοιμη να στείλει πρόσθετους εμπειρογνώμονες στην Αθήνα εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

Σε σχέση με το ενδεχόμενο να αποφασιστεί εκταμίευση κάποιας υποδόσης εφόσον υπάρξει πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις τόνισε ότι η όποια απόφαση εναπόκειται στο Eurogroup.

Η ίδια είπε ακόμη ότι σε συνέχεια της απόφασης του Eurogroup «επικεντρωνόμαστε τώρα στην εξειδίκευση του καταλόγου των μεταρρυθμίσεων που υπέβαλαν οι ελληνικές Αρχές, ώστε να υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς έως τα τέλη Απριλίου». Αυτό που προέχει είναι να εφαρμόσει η Ελλάδα άμεσα και με αποφασιστικότητα τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για μεταρρυθμίσεις, κάτι που θα αποτελέσει κλειδί για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης και για την ενίσχυση της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, σημείωσε η ίδια εκπρόσωπος.