Υπογράφηκε η απόφαση συγκρότησης της Επιτροπής Ακροάσεων της Βουλής.

Συγκεκριμένα η απόφαση της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου για την Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης αναρτήθηκε στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια η απόφαση.

Πρόεδρος της Επιτροπής, με βάση τον Κανονισμό, θα είναι η κυρία Κωνσταντοπούλου και θα μετέχουν επίσης οι Μητρόπουλος Αλέξιος, Μπαλάφας Ιωάννης, Χαραλαμπίδου Δέσποινα, Λεουτσάκος Ευστάθιος, Μπαλαούρας Γεράσιμος, Ουζουνίδου Ευγενία, Φίλης Νικόλαος, Κακλαμάνης Νικήτας, Μεϊμαράκης Ευάγγελος, Σταϊκούρας Χρήστος, Τραγάκης Ιωάννης, Παναγιώταρος Ηλίας, Λυκούδης Σπυρίδων, Λαμπρούλης Γεώργιος, Νικολόπουλος Νικόλαος, Γρηγοράκος Λεωνίδας.

Η Επιτροπή έχει εξοπλιστεί με σημαντικές αρμοδιότητες που αφορούν όχι μόνο τη διατύπωση γνώμης για διορισμό προέδρων σε εποπτευόμενους φορείς αλλά και με αρμοδιότητες κλήσεων σε ακρόαση για θέματα διαχείρισης, για θέματα που σχετίζονται με τα στρατηγικά και επιχειρησιακά σχέδια φορέων. Στις αρμοδιότητες της Επιτροπής περιλαμβάνεται και η υπόδειξη στους εποπτεύοντες τους φορείς υπουργούς, μέτρων που κρίνονται κατάλληλα και επωφελή για το δημόσιο συμφέρον.