Εκτενή ενημέρωση παρείχε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος για τα ελληνοτουρκικά αλλά και για τα σκάνδαλα που κυριαρχούν  σε δύο εξοπλιστικά προγράμματα. Το ένα αφορά στην προμήθεια των υποβρυχίων και το άλλο την αγορά των ελικοπτέρων NH-90.

O κ. Καμμένος ενημέρωσε για τις κινήσεις της Άγκυρας που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα και με τις οποίες αμφισβητούν οι Τούρκοι στρατηγοί τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Επίσης, έκανε γνωστό στον Πρωθυπουργό για τα σκανδαλώδη ευρήματα δύο εξοπλιστικών προγραμμάτων. Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε:

                                                                                                
Όπως ξέρετε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα την ευθύνη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας συστήσαμε την Επιτροπή Ελέγχου Εσωτερικών Υποθέσεων των Ενόπλων Δυνάμεων.

 Οι αξιωματικοί που ανέλαβαν το έργο αυτό ξεκίνησαν τη διενέργεια ελέγχου από τη Γενική Γραμματεία Εξοπλισμών. Για δυο από τις υποθέσεις έχουμε ήδη τα πρώτα αποδεικτικά στοιχεία- πολύ σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία-από τα οποία προκύπτουν πιθανά κακουργήματα και πάρα πολλά χρήματα, τεράστια ποσά, τα οποία έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός και για τα οποία θα ελεγχθούν οι υπεύθυνοι ποινικά και αστικά. Τα δύο αυτά εξοπλιστικά προγράμματα είναι τα ελικόπτερα NH-90 το οποίο ξεκινάει το 2003 και συνεχίζεται έως σήμερα και το δεύτερο  αφορά την υπόθεση των υποβρυχίων η οποία άρχισε από  το 1998.

Όπως τόνισε,  τα ευρήματα και από τις δύο υποθέσεις θα σταλούν στην ελληνική Δικαιοσύνη, προκειμένου να συσχετισθούν με φακέλους που ήδη εξετάζονται δικαστικώς.
 
Σε ερώτηση για τις κρίσεις ανωτάτων αξιωματικών στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες άρχισαν χθες και για την ανακοίνωση-καταγγελία της Ν.Δ. είπε:

Η ανακοίνωση αυτή δείχνει ότι μέχρι σήμερα οι κρίσεις γίνονταν επειδή οι εκάστοτε υπουργοί έκαναν τις κρίσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι κρίσεις οι οποίες έγιναν τώρα από το ΣΑΓΕ, ήταν κρίσεις που έκανε η ιεραρχία των Ενόπλων Δυνάμεων χωρίς πολιτική παρέμβαση.
 
Όπως υποσχέθηκα από την πρώτη στιγμή, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα διοικούνται από την φυσική τους ηγεσία χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις.

Τέλος, για τη ΝΟΤΑΜ που απέσυρε  η Άγκυρα και αφορούσε την προσπάθεια δέσμευσης του μισού Αιγαίου για τη διενέργεια άσκησης που θα διαρκούσε έναν ολόκληρο χρόνο είπε:

Ήταν μια πολύ μεγάλη επιτυχία και η επιτυχία ήταν του υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η κυβέρνηση αυτή είναι μια κυβέρνηση η οποία ασκεί πολιτική εθνικής κυριαρχίας με σοβαρότητα και ευθύνη.

Γ.Σ.