Γράφει ο Παναγιώτης Τζανεττάτος

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας ότι έχει απαγορεύσει στην Πρόεδρο της Βουλής να δέχεται επίκαιρες ερωτήσεις. 

Οι βουλευτές τονίζουν ότι «η κυβέρνηση αρνείται τον ζωντανό κοινοβουλευτικό έλεγχο, αναγκάζοντας την Πρόεδρο της Βουλής να απαγορεύσει την κατάθεση επίκαιρων ερωτήσεων» και σε ανακοίνωση τους επισημαίνουν ότι «η κυβέρνηση επιχειρεί να αποφύγει την συζήτηση στη Βουλή για καυτά θέματα της επικαιρότητας που απασχολούν την κοινωνία».

Υποστηρίζουν ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής δεν έχουν ανοίξει ακόμα το βιβλίο κατάθεσης επίκαιρων ερωτήσεων και περιορίζονται στο να παραλαμβάνουν μόνο γραπτές ερωτήσεις καθώς και αιτήματα επερωτήσεων.

«Τρεις μέρες ψάχνω προσωπικά την Πρόεδρο της Βουλής και της έχω κάνει πέντε τηλέφωνα, χωρίς να μπορώ να την εντοπίσω», ανέφερε ο κ. Γρηγοράκος, υπενθυμίζοντας ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε δεσμευθεί να αξιώνει από τους Υπουργούς να απαντούν στις επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών.

Κύκλοι, πάντως, του Προεδρείου της Βουλής, παραδέχονται ότι είναι γεγονός πως δεν έχει αρχίσει η διαδιακσία κατάθεσης επίκαιρων ερωτήσεων, ωστόσο ξεκαθαρίζουν ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν έχει λάβει καμία εντολή για