Αυξάνεται το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας σε δημοσκόπηση της εταιρείας MRB για λογαριασμό της ιστοσελίδας star.gr, καθώς και τα ποσοστά αποδοχή της κυβέρνησης. Ωστόσο ένα αρκετά ενδιαφέρον εύρημα είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά τις εκλογές, αυξάνεται η απαισιοδοξία των πολιτών.

Συγκεκριμένα, και μετά τις τελευταίες εξελίξεις, στο ερώτημα «πως πιστεύετε ότι πάνε τα πράγματα γενικά στην χώρα μας», το 43,3% (περίπου 4 στους 10) εμφανίζεται αρκετά απαισιόδοξο, ενώ το 15,9%  εμφανίζεται αισιόδοξο. Το 39,1% εμφανίζεται ουδέτερο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη μέτρηση της ίδιας εταιρείας τον Φεβρουάριο, το ποσοστό απαισιοδοξίας είχε πέσει στο 34% και αυτό της αισιοδοξίας στο 23,8%.

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει προβάδισμα 20 περίπου μονάδων. Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 41,3%, η Νέα Δημοκρατία 19,2%, το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ  από 5,1%, το ΚΚΕ 5,3%, και η Χρυσή Αυγή 5,1%. Εκτός Βουλής μένει το ΠΑΣΟΚ που λαμβάνει 2,9%. 

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας που συγκεντρώνει 55,1%, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς λαμβάνει 22,9%. 

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, περίπου επτά στους δέκα Έλληνες (69%) βλέπουν θετικά την μέχρι τώρα πορεία της νέας κυβέρνησης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, ενώ διαφορετική εντύπωση έχει το 24,7% των ερωτηθέντων.

Το 71,% αξιολογεί μάλλον/πολύ θετικά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 24,9% αρνητικά.

Την ίδια στιγμή το 70,4% αξιολογεί θετικά τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και το 24,6% αρνητικά. 

Στο ερώτημα «πως θα χαρακτηρίζατε τη νέα συμφωνία με τους εταίρους», η πλειοψηφία των Ελλήνων (70,3%) θεωρεί ότι είναι καλύτερη από αυτήν που ίσχυε μέχρι τώρα. Αντίθετη, ωστόσο, άποψη έχει το 19,7%.

Το 39,1% θεωρεί πως η νέα συμφωνία αποτελεί ή μάλλον αποτελεί συνέχιση του μνημονίου. Το 31,2% βλέπει τη συμφωνία ως κάτι καινούργιο.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 57,9% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι οι εσωκομματικές διαφωνίες θα δημιουργήσουν αργά ή γρήγορα πρόβλημα στην κυβέρνηση, με το 38,7% να εκφράζει ωστόσο αντίθετη γνώμη.