Προειδοποίηση Σόιμπλε σε Βαρουφάκη: Μην αλλάξεις τους όρους της συμφωνίας

Προειδοποίηση Σόιμπλε σε Βαρουφάκη: Μην αλλάξεις τους όρους της συμφωνίας

Στην σκληρή του στάση εμμένει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών ο οποίος στέλνει αυστηρή προειδοποίηση στον έλληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη να μην αλλάξει τους όρους της συμφωνίας.

Σε δηλώσεις του στην γερμανική εφημερίδα Stuttgarter Zeitung ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε ότι το βάρος της ευθύνης για την καταβολή των προβλεπόμενων κεφαλαίων βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης η οποία θα πρέπει να υλοποιήσει τους όρους του προγράμματος διάσωσης. 

«Προτού καταβληθούν περαιτέρω κεφάλαια, η Αθήνα θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει υλοποιήσει τους συμφωνημένους όρους», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: «Πόσο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί η Ελλάδα για να εκπληρώσει τους όρους, αυτό εξαρτάται από την Αθήνα».

Μάλιστα ο Β. Σόιμπλε προειδοποίησε τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνη Βαρουφάκη, ότι δεν θα πρέπει να αποπειραθεί να αλλάξει τους όρους της συμφωνίας. «Εάν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δηλώσει ότι η συμφωνία του Eurogroup με την Ελλάδα είναι ασαφής, θα σημαίνει ότι το κάνει γνωρίζοντας ότι είναι λάθος».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο