Στην σκληρή του στάση εμμένει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών ο οποίος στέλνει αυστηρή προειδοποίηση στον έλληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη να μην αλλάξει τους όρους της συμφωνίας.

Σε δηλώσεις του στην γερμανική εφημερίδα Stuttgarter Zeitung ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε ότι το βάρος της ευθύνης για την καταβολή των προβλεπόμενων κεφαλαίων βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης η οποία θα πρέπει να υλοποιήσει τους όρους του προγράμματος διάσωσης. 

«Προτού καταβληθούν περαιτέρω κεφάλαια, η Αθήνα θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει υλοποιήσει τους συμφωνημένους όρους», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: «Πόσο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί η Ελλάδα για να εκπληρώσει τους όρους, αυτό εξαρτάται από την Αθήνα».

Μάλιστα ο Β. Σόιμπλε προειδοποίησε τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνη Βαρουφάκη, ότι δεν θα πρέπει να αποπειραθεί να αλλάξει τους όρους της συμφωνίας. «Εάν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δηλώσει ότι η συμφωνία του Eurogroup με την Ελλάδα είναι ασαφής, θα σημαίνει ότι το κάνει γνωρίζοντας ότι είναι λάθος».