Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Τον εφιάλτη της έλλειψης ρευστότητας βιώνει το Μαξίμου που μπροστά στο ενδεχόμενο να στεγνώσουν τα ταμεία βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους θεσμούς ούτως ώστε τις επόμενες ημέρες να διασφαλιστεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο η χρηματοδότηση της χώρας. 

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε διαρκείς συσκέψεις με τους επιτελείς του και τους υπουργούς του οικονομικού κύκλου αναζητώντας λύσεις και εμφανίζεται να σκέφτεται πολύ σοβαρά να ικανοποιήσει τμήμα των αξιώσεων των δανειστών προκειμένου η χώρα να μπορέσει να αναπνεύσει τις επόμενες ημέρες. 

Οι πληροφορίες εμφανίζουν τους εταίρους να αιτούν από την ελληνική κυβέρνηση γενναίες μεταρρυθμίσεις και πρόοδο στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων. Το οικονομικό επιτελείο έχει συντάξει ήδη τον κατάλογο των έξι μεταρρυθμίσεων που θα παρουσιάσει ο Γιάνης Βαρουφάκης στο Eurogroup με έμφαση στους φορολογικούς ελέγχους, στις αλλαγές της φορολογικής διοίκησης, την ενεργοποίηση του φορολογικού συμβουλίου και το νομοσχέδιο για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Μάλιστα το Μαξίμου φαίνεται πως ποντάρει στην συγκεκριμένη ρύθμιση για να γεμίσει τα ταμεία του κράτους που έχουν στεγνώσει. 

Κυβερνητικοί παράγοντες διαβεβαιώνουν ότι θα αναζητηθούν τρόποι ώστε να εξασφαλιστεί το αξιόχρεο του ελληνικού δημοσίου, αλλά και να μην προκύψει κανένα πρόβλημα ούτε με τους πιστωτές (οφειλές στο ΔΝΤ), ούτε στο εσωτερικό της χώρας και επαναλαμβάνουν ότι είναι δέσμευση της κυβέρνησης η υλοποίηση μεταρρυθμίσεων. 

Το Μαξίμου φαίνεται ότι στηρίζει με απόλυτο τρόπο τουλάχιστον αυτήν την περίοδο τον υπουργό Οικονομικών γι’ αυτό άλλωστε ανέθεσε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη να τονίσει με δηλώσεις του ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα για τον Γιάνη Βαρουφάκη σχολιάζοντας ότι επιτελεί τον ρόλο του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η επισήμανση του κ. Σακελλαρίδη ότι υπηρετεί την κυβέρνηση με τον καλύτερο τρόπο και το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει και στο μέλλον ερμηνεύεται ως στήριξη του πρωθυπουργού αλλά και μήνυμα ότι δεν προτίθεται να τον αντικαταστήσει τους επόμενους μήνες.