Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος 

Ο Βαγγέλης Μεϊμαρακης που συναντήθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά αποφάσισε να μην πάρει τον λόγο στην κοινοβουλευτική ομάδα της Πέμπτης.

Ο πρώην πρόεδρος της βούλης θα ακούσει την τοποθέτηση του κ. Σαμαρά και κατόπιν θα αποχωρήσει απο την αίθουσα της συνεδρίασης. Ο λόγος είναι ότι στη δεδομένη χρονική στιγμή ο κ. Μεϊμαράκης δεν επιθυμεί να ενταχθεί σε κάποιο απο τα στρατόπεδα που θα σχηματιστούν και επίσημα μετα την συνεδρίαση της ΚΟ.

Μάλιστα οπως πάγια διαμηνύει ο ίδιος «πάνω από όλα μπαίνει το κόμμα και όχι τα πρόσωπα» και αυτός ειναι ο ρόλος που θέλει να διαδραματίσει τις επόμενες εβδομάδες. Τον ρόλο του συνδετικού κρίκου μεταξύ των επίδοξων «αρχηγών» και της κομματικής βάσης.

Άλλωστε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αποτελεί βαρόμετρο των κομματικών μηχανισμών ενώ έχει τη δυνατότητα να ομιλεί εξ ονόματος της βάσης της ΝΔ. 

Συζητήσεις προκάλεσε στο εσωτερικό της ΝΔ η απόφαση και του Δημήτρη Αβραμόπουλου να παραβρεθεί στην κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής την Κυριακή.

Οι γνωρίζοντες τον τρόπο με τον οποίο κινείται ο μετριοπαθής ευρωπαίος επίτροπος λενε «ο Δημήτρης αγοράζει» που σημαίνει ότι ο κ. Αβραμόπουλος θα ακούσει τις τοποθετήσεις και θα επιλέξει αν θα τοποθετηθεί.

Ο ίδιος, σύμφωνα με τους συνεργάτες του, δεν θα λάβει τον λόγο, ωστόσο προγραμματίζει συνεντεύξεις τηλεοπτικές και σε εφημερίδες το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. 

Τέλος ο Κώστας Καραμανλής θα βρίσκεται κανονικά στην συνεδρίαση και ήδη οι συνομιλητές του έσπευσαν να διαψεύσουν φήμες που τον ήθελαν να αποχωρεί μετα την ομιλία Σαμαρά. Ο πρώην πρωθυπουργός θα ακούσει όλους τους βουλευτές που θα τοποθετηθούν ωστόσο ο ίδιος δεν θα λάβει τον λόγο.