Επίθεση στον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, εξαπέλυσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, κατηγορώντάς τον ότι «εκμεταλλεύεται τη θέση του για προσωπικό όφελος, σε βάρος των συμφερόντων της χώρας».

Μιλώντας στη ΝΕΡΙΤ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι παρουσιάζει έργο το οποίο ήδη υπήρχε σαν δικό της προσπαθώντας να πείσει τους πολίτες ότι υλοποιεί τις υποσχέσεις της.

«Δύο εκατομμύρια πολίτες παίρνουν ρεύμα με κοινωνικό τιμολόγιο (μείωση 45%), σε 8 χιλιάδες οικογένειες παρέχεται ρεύμα δωρεάν, με συνεργασία της ΔΕΗ, δήμων και περιφερειών , 70.000 κοινωνικές υποδομές , πχ υποδομές που παρέχουν δωρεάν σίτιση, παίρνουν ρεύμα με 70% μείωση στην τιμή κι όλα αυτά ήταν δικό μας έργο«, σημείωσε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε:

Η κυβέρνηση προσπαθώντας να πει στους πολίτες ότι υλοποιεί τις υποσχέσεις της παρουσιάζει το έργο που ήδη γινόταν ως δική της συνεισφορά. Κι ακόμη, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα εφαρμόστηκε πιλοτικά με χρήματα ΕΣΠΑ από τον Σεπτέμβριο σε 13 δήμους της χώρας. Θα γενικεύονταν σε πόλη τη χώρα το 2015, δηλαδή φέτος. Δεν περιλαμβάνεται όμως στο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για τη βοήθεια στους οικονομικά αδύναμους. Κανείς δεν ξέρει γιατί.