Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση προχώρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καθαιρώντας από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ έξι πρωτοκλασάτα στελέχη.

Παρόλο που ο κ. Βενιζέλος έχει αρχίσει διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, προχωρά σε εκκαθαρίσεις στελεχών και μάλιστα ιστορικών.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Απόστολο Κακλαμανη, Μανώλη Όθωνα, Χάρη Τσιόκα, Κώστα Τριαντάφυλλο, Παύλο Γερουλάνο και Ντίνα Λάζαρη, τους οποίους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφαίρεσε, μετά τις εκλογές, από τη λίστα της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του κόμματος.

Ωστόσο, η κυρία Λάζαρη και ο κ. Γερουλάνος διαμαρτυρήθηκαν έντονα και επανήλθαν, καθώς είχαν εκλεγεί με σταυροδοσία στο συνέδριο του 2013.

Οι υπόλοιποι τέσσερις, όμως, παραμένουν εκτός για άγνωστο λόγο, αν και κάποιοι εκτιμούν ότι ο κ. Βενιζέλος θέλει να «καθαρίσει» το ηγετικό όργανο του Κινήματος από στελέχη των οποίων οι απόψεις κινούνται ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι τέσσερις συμμετείχαν στην κεντρική επιτροπή ως βουλευτές το 2013 ή πρώην βουλευτές, που είχαν εκλεγεί στις εκλογές του Μαΐου 2012, αλλά δεν τα είχαν καταφέρει τον Ιούνιο.