«Προφανώς η Κυβέρνηση δεν έχει ενιαία πολιτική επί του Μεταναστευτικού», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το «Ποτάμι».

«Ο Υπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη χαράξει τη μεταναστευτική της πολιτική. Αναμένουμε να την χαράξει, γιατί η ζωή δεν μπορεί να περιμένει τις ενδοκυβερνητικές συνεννοήσεις», συνεχίζει το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.

«Μέχρι στιγμής τα κυβερνητικά στελέχη προβαίνουν σε εξαγγελίες και δηλώσεις, οι οποίες είναι αλληλοαναιρούμενες και πολλές φορές εκ διαμέτρου αντίθετες» συνεχίζει η ανακοίνωση που επικεντρώνεται στο θέμα που προέκυψε με τους μετανάστες.

Η απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τα -όντως απαράδεκτα από άποψη συνθηκών- κέντρα κράτησης παράτυπων μεταναστών θα έπρεπε να συνδυαστεί με την ύπαρξη νέων δομών σίτισης, φιλοξενίας και ιατρικής φροντίδας αυτών των ανθρώπων. Το να τους «σπρώχνεις» στα γκέτο της Αθήνας, χωρίς δουλειά και χωρίς στέγη, είναι σαν να τους παραδίδεις για εκμετάλλευση στα εγκληματικά κυκλώματα που καραδοκούν. Κάθε πολιτική για να έχει αποτέλεσμα, προϋποθέτει δομές και σχεδιασμό, όχι μεγαλόστομες διακηρύξεις. Και αυτή η πολιτική που εκτελείται χωρίς σχεδιασμό και οργάνωση, κινδυνεύει να ξαναφέρει το κέντρο της Αθήνας στη κατάσταση που ήταν πριν τη σύσταση των κέντρων φιλοξενίας.

Και καταλήγει το «Ποτάμι»:

«Επίσης οι απειλές για μονομερή κατάργηση της συνθήκης Σέγκεν και η διοχέτευση των μεταναστών στη υπόλοιπη Ευρώπη το μόνο που καταφέρνει είναι η περαιτέρω επιδείνωση των ήδη τεταμένων σχέσεων μας με τους συμμάχους μας».