Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Δύο «ομάδες κρούσης» συγκροτεί ο Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να ενισχύσει την αντιπολιτευτική στρατηγική της ΝΔ απέναντι στην κυβέρνηση. Η πρώτη που θα μπορούσε να φέρει την κωδική ονομασία «ομάδα δικαίωσης», θα δρα τόσο με συνεχείς δηλώσεις, όσο και με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, θα έχει επικεφαλής υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης και θα υπερασπίζεται το έργο της τριετίας Σαμαρά.

Η πρώτη επίθεση της ομάδας έγινε με τη χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης να ξεκινήσει να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα. Στην ίδια στρατηγική εντάσσονται και τα πυρά που εξαπολύει προς την κυβέρνηση καθημερινά ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Κώστας Καραγκούνης.

Χαρακτηριστικές ήταν οι επιθέσεις που εξαπέλυσε προς το Μαξίμου ο κ. Καραγκούνης για τις αυξήσεις στους μισθούς των συνδικαλιστών της ΔΕΗ. Σε μεγάλα ζητήματα θα παρεμβαίνει και ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, όπως έκανε χθες με την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει σήμερα όλα τα κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών και να τους χορηγεί, όπως είπε, εξάμηνη άδεια παραμονής στην Ελλάδα.

Η δεύτερη δύναμη κρούσης της Λεωφόρου Συγγρού, θα είναι η «ομάδα ελπίδας» στην οποία θα κληθούν να συμμετέχουν οι νέοι βουλευτές του κόμματος, τα νέα πρόσωπα που εκλέχθηκαν στην αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου, εκφράζοντας τις ιδέες της ΝΔ για το αύριο της παράταξης και τη χώρας. Παράλληλα ο κ. Σαμαράς φέρεται αποφασισμένος να αλλάξει ορισμένους από τους στενούς συνεργάτες του, ανανεώνοντας το δυναμικό των ανθρώπων που θα είναι γύρω του.

Στη Λεωφόρο Συγγρού πάντως, ενόψει της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας το μεσημέρι της Πέμπτης, περιμένουν να υπάρξει κριτική από τα στελέχη και για το λόγο αυτό υπάρχουν σκέψεις να προταθεί η σύγκλιση Εθνικής Συνδιάσκεψης του κόμματος, ενώ αν τα πράγματα γίνουν πιο «σκληρά» κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, έχουν ακουστεί και σκέψεις για τον προγραμματισμό Συνεδρίου, όχι όμως πριν τις αρχές καλοκαιριού.