Ούτε διέψευσαν, ούτε επιβεβαίωσαν τα σενάρια περί συζητήσεων για τρίτο πρόγραμμα στήριξης προς την Ελλάδα ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στις Βρυξέλλες μετά τη συνάντηση που είχαν. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι είναι πολύ νωρίς για τέτοιες συζητήσεις, κάλεσε σε εφαρμογή των συμφωνηθέντων: 

«Τώρα εστιάζουμε στην εφαρμογή των όσων έχουν συμφωνηθεί στο Eurogroup. Είναι πρώιμο να μιλούμε για τρίτο πρόγραμμα στήριξης. Αυτές οι εικασίες είναι καλύτερα να αποφεύγονται».

Ο Γιουνκέρ επισήμανε επίσης ότι τους επόμενους μήνες η Ελλάδα δεν θα πρέπει να λαμβάνει μονομερείς αποφάσεις και υπενθύμισε ότι η λήψη των όποιων κοινωνικών μέτρων θα πρέπει να συνοδεύεται από ισοδύναμα αντισταθμιστικά μέτρα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ που τόνισε ότι τώρα προέχει η ολοκλήρωση του υφιστάμενου προγράμματος: 

«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για επιτυχή έκβαση του δέυτερου προγράμματος για την Ελλάδα. Αυτό που ενδιαφέρει τώρα είναι η εφαρμογή της συμφωνίας. Σε αυτό θέλω να εστιάσω. Έχουμε πάρα πολλή δουλειά τώρα για υπάρξει επιτυχής έκβαση. Οι τρεις θεσμοί, η τρόικα, θα προβεί στην αξιολόγηση. »

Η καγκελάριος Μέρκελ επέμεινε ότι υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά ως την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος. Υπενθύμισε, πάντως, ότι η γερμανική ομοσπονδιακή κάτω Βουλή υπερψήφισε την παράταση του ελληνικού προγράμματος με μεγάλη πλειοψηφία.