«Χρειάζεται να υπάρξει ισορροπία στη ρύθμιση των 100 δόσεων» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑΣτάθης Λεουτσάκος, επαναλαμβάνοντας ότι ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί.

Μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm ο κ. Λεουτσάκος ανέφερε ότι η πολιτική μας βούληση είναι να διευκολύνουμε να πληρωθούν οι φόροι από μία οικονομία και κοινωνία που έχει γονατίσει. Αυτό είναι το πνεύμα των 100 δόσεων, πρέπει να κρατηθεί μία ισορροπία». Σημείωσε ακόμα ότι «η διαγραφή από το κεφάλαιο σημαίνει ότι πριμοδοτείς τον ασυνεπή -όπως λένε κάποιοι και ίσως έχουν δίκιο- και γι' αυτό πρέπει να βρούμε μια ισορροπία να επιδοκιμάζουμε τον συνεπή».

«Ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί. Είναι ταυτισμένος με ένα άδικο φόρο. Απ' ότι κατάλαβα ο κ. Βαρουφάκης το ετεροχρονίζει. Με νόμο θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί από έναν φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας» είπε ακόμα.

Για το εάν υπάρχουν λεφτά για το μήνα Μάρτιο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι γνωρίζει την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να βρει τα λεφτά. «Μας έλεγε η προηγούμενη κυβέρνηση ότι θα βρίσκαμε τσουβάλια χρήματα» ανέφερε, αφήνοντας αιχμές. 

Για το εάν έχει λόγο το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στη χάραξη της κυβερνητική πολιτικής υπογράμμισε ότι «έχουμε κάνει τρεις φορές κοινοβουλευτική ομάδα. Αυτό δείχνει ότι έχουμε διαφορετική αντίληψη και πρακτική, άρα θα έχουμε άποψη και γνώμη».