Για... παράνοια κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση, δημοσίευμα του γερμανικού Spiegel, σημειώνοντας ότι πάσχει από σύνδρομο καταδίωξης και βλέπει παντού ίντριγκες.

Το άρθρο το οποίο υπογράφει ο Γιώργος Χρηστίδης αναφέρει πως αντί η κυβέρνηση να έρθει αντιμέτωπη με την πραγματικότητα, «βλέπει» συνωμοσίες, τις οποίες επικαλείται για να καλύψει τις ανεπάρκειές της.

Το δημοσίευμα κάνει αναφορά στο αλαλούμ που προκλήθηκε στην Ελλάδα τις τελευταίες ώρες σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την ίδια δικαιολογία τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό. 

«Οι εχθροί της αριστερής κυβέρνησης βρίσκονται παντού. Στο εξωτερικό την τελευταία βδομάδα ήταν η Ισπανία και η Πορτογαλία. Οι συντηρητικές κυβερνήσεις ήθελαν να ρίξουν την κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ελλάδα, έλεγε ο πρωθυπουργός, ενώ στο εσωτερικό είναι τα ασφαλιστικά ταμεία που αρνούνται να διαθέσουν τα αποθεματικά τους», σημειώνει ο αρθρογράφος.

Το δημοσίευμα προσθέτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτιμάει την αναζήτηση του επόμενου εχθρού από το να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, σημειώνοντας τη φράση του αμερικανού πρώην προέδρου, Ντουάιτ Αϊζενχάουερ πως «το πιο απλό πράγμα από όλα είναι να ψάχνεις έναν αποδιοπομπαίο τράγο».