current views are: 5

5 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση05:16

Η κυβέρνηση «βλέπει» συνέχεια σενάρια συνωμοσίας

Το πιο σκληρό πρόσωπο της διαπλοκής ισχυρίζονται ότι είδαν τα κυβερνητικά στελέχη μέσα από την υπόθεση του εγγράφου για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης το οποίο όπως λένε είδε αναρμοδίως το φως της δημοσιότητας μέσα από παρότρυνση στελεχών της ΝΔ  και του ίδιου του Αντ. Σαμαρά.

Δημοσίευση 05:16’
αρθρο-newpost

Το πιο σκληρό πρόσωπο της διαπλοκής ισχυρίζονται ότι είδαν τα κυβερνητικά στελέχη μέσα από την υπόθεση του εγγράφου για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης το οποίο όπως λένε είδε αναρμοδίως το φως της δημοσιότητας μέσα από παρότρυνση στελεχών της ΝΔ  και του ίδιου του Αντ. Σαμαρά.

Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου  

Το πιο σκληρό πρόσωπο της διαπλοκής ισχυρίζονται ότι είδαν τα κυβερνητικά στελέχη μέσα από την υπόθεση του εγγράφου για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης το οποίο όπως λένε είδε αναρμοδίως το φως της δημοσιότητας μέσα από παρότρυνση στελεχών της ΝΔ  και του ίδιου του Αντ. Σαμαρά. Όπως λένε στην ιστορία αυτή –μιλάνε για βρώμικο πόλεμο-υπήρξε διαστρέβλωση των γεγονότων ενώ μόνο μια μικρή μερίδα από τα ΜΜΕ έδωσε σημασία στο γεγονός ότι κύκλοι γύρω από τον ταξίαρχο που υπέγραψε την σχετική εντολή έλεγαν ότι ο ίδιος παραδέχεται ότι υπέγραψε χωρίς υπουργική εντολή. 

Η συγκεκριμένη διαταγή εκδόθηκε χωρίς προηγούμενη έγκριση των αρμόδιων υπουργείων λένε κυβερνητικά στελέχη και επισημαίνουν ότι  ενώ «κοινοποιήθηκε» σε συγκεκριμένα ΜΜΕ από το βράδυ της Τρίτης, στα αρμόδια υπουργεία έφτασε μόλις την Τετάρτη το πρωί..

Οι ίδιοι άνθρωποι δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έσπευσε να κάνει δηλώσεις όταν μέχρι σήμερα έχει αποφύγει να συγκαλέσει μέχρι και την ΚΟ του… κόμματος του ενώ δεν έχει αναφέρει ούτε μια κουβέντα για την ήττα του κόμματος του. 

«Η ρητορική μίσους που αναπτύχθηκε από τον κ. Σαμαρά και τη ΝΔ, καθώς και από μερίδα των ΜΜΕ στηρίζεται στην επινόηση ότι η συγκεκριμένη, άκυρη, διαταγή, προέβλεπε πως θα άνοιγαν όλα τα σύνορα και δίχως σχέδιο θα έκλειναν όλα τα κέντρα κράτησης» λένε τα κυβερνητικά στελέχη και προσθέτουν.» Η συγκεκριμένη επινόηση δεν προκύπτει από πουθενά! Ούτε από την περίφημη και άκυρη διαταγή.  Ο κ. Σαμαράς και μερίδα των ΜΜΕ προέβησαν σε μία ακόμα επινόηση: πως η συγκεκριμένη διαταγή βγήκε με πολιτική εντολή, ενώ αυτό έχει διαψευσθεί με το πλέον κατηγορηματικό τρόπο. Η κυβέρνηση επιλέγει η ίδια τους τρόπους και το χρόνο υλοποίησης της πολιτικής της και όχι οι υπηρεσιακοί παράγοντες και οι τηλεοπτικοί σταθμοί.» 

Επί της ουσίας του θέματος το Μέγαρο Μαξίμου λέει «ότι η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει την εφαρμογή του Ν. 3907/2011. Με βάση την εφαρμογή του νόμου έχουν αρχίσει να αφήνονται ελεύθεροι μετανάστες  που κρατούνταν παρανόμως στα κέντρα κράτησης, σύμφωνα με τις κατάλληλες προβλέψεις και όρους, όπως και τη δήλωση οικίας, με προτεραιότητα στις ευάλωτες περιπτώσεις όπως οικογένειες, παιδιά, ασυνόδευτοι ανήλικοι, έγκυες, θύματα βασανιστηρίων, ασθενείς, υπερήλικοι, με την αναγκαία παραπομπή τους σε δομές φιλοξενίας. Ακόμα εφαρμόζεται η άμεση απόλυση των αιτούντων άσυλο. Η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται επίσης να κλείσει οριστικά το κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας για ανθρωπιστικούς, πολιτικούς και συμβολικούς λόγους. Ακόμα προετοιμάζεται η μετατροπή των υπολοίπων κέντρων κράτησης σε ανοικτές δομές φιλοξενίας.» 

Τα στελέχη της κυβέρνησης επισημάνουν δε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις επιδόθηκαν σε, μια πολυδάπανη, απάνθρωπη και ξενοφοβική, μη εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, διασύροντας τη χώρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με καταδίκες και πρόστιμα που αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ. 

Οι μαραθώνιοι παραπληροφόρησης και ξενοφοβικής υστερίας δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή μιας νηφάλιας, υπεύθυνης και ανθρωπιστικής συζήτησης σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα. Η κυβέρνηση θα επιδιώξει να διεξαχθεί αυτή η συζήτηση και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.


σχετικα αρθρα