Για φανερή έλλειψη ρευστού και τη συσσώρευση των προβλημάτων κάνει λόγο σε δημοσίευμά της η Telegraph.

Ο Μάρτιος είναι σκληρός μήνας για την ελληνική κυβέρνηση, σημειώνει η Telegraph, καθώς μέσα σε τέσσερις εβδομάδες θα πρέπει να έχει προχωρήσει κάποιες δομικές μεταρρυθμίσεις και συνάμα να βρει τα χρήματα να αποπληρώσει το δάνειο προς το ΔΝΤ που ανέρχεται στο ύψος των 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η πρώτη δόση της πληρωμής είναι καθορισμένη για αυτή την Παρασκευή (πρέπει να δοθούν 300 εκατομμύρια ευρώ), ενώ περί το τέλος του μήνα ωριμάζουν T-bills (4,3 δισ. ευρώ). Και με δεδομένο πως μέχρι τον Απρίλιο δεν θα έχει λάβει κάποιο μέρος χρημάτων από τους «θεσμούς», είναι φανερό πως το πρόβλημα είναι μεγάλο- εξ ου και τα κυβερνητικά στελέχη έθεσαν κάποια στιγμή ακόμα και το ενδεχόμενο να μην πληρωθεί εμπρόθεσμα η δόση προς το ΔΝΤ.

Η Telegraph υπενθυμίζει πως δεν είναι πολύ συνηθισμένο μια χώρα του λεγόμενου προηγμένου κόσμου να μην μπορεί να εξυπηρετήσει τα δάνειά της. Εν προκειμένω η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα αυτής της κατηγορίας που θα ενταχθεί στον ατιμωτικό κατάλογο των ατιμωτικών παριών, έπειτα από 70 χρόνια παρουσίας του ΔΝΤ. Κράτη όπως το Σουδάν, η Ζάμπια, το Περού, το Κονγκό, η Σομαλία κ.α ανήκουν σε αυτή τη λίστα όπως δείχνει και το γράφημα. 

TAGS