Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Συνασπισμός, με αφορμή την επιβολή πλαφόν στις τιμές των καυσίμων.  «Η κυβέρνηση πανικόβλητη απέναντι στην έκρηξη των τιμών των καυσίμων επέλεξε ένα διοικητικό μέσο, την επιβολή πλαφόν στις τιμές των καυσίμων, αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα που η ίδια η πολιτική της δημιούργησε και δημιουργεί καθημερινά» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ο Συνασπισμός υπογραμμίζει ότι η επιβολή πλαφόν  «θα μπορούσε να είναι θετικό μέτρο αν άγγιζε τον πυρήνα του προβλήματος της εκτίναξης των τιμών όμως, το μονοπώλιο στον τομέα της διύλισης παραμένει χωρίς καθόλου έλεγχο ή έστω προσπάθεια να κρατηθούν τα προσχήματα του ανταγωνισμού. Οι ιδιώτες πλέον ιδιοκτήτες των διυλιστηρίων πωλούν στις υψηλότερες ομοιόμορφες «ex-factory” τιμές στην Ευρώπη.

Παράλληλα επισημαίνεται ότι «οι εταιρείες χονδρικής ελέγχονται ουσιαστικά από τους ιδιοκτήτες των διυλιστηρίων (Οι ΕΚΟ - BP από ΕΛ.ΠΕ και οι AVIN- SHELL από τη Motor Oil). Και εδώ όλες οι διακυμάνσεις μετακυλίονται στην κατανάλωση».

Η ανακοίνωση του Συν καταλήγει: «Δεν προκαλεί λοιπόν έκπληξη η επιβολή πλαφόν αφού είναι η τελευταία γραμμή άμυνας απέναντι στη διαπιστούμενη ανικανότητα ελέγχου της αγοράς και των φαινόμενων κερδοσκοπίας που η ίδια η κυβερνητική πολιτική δημιούργησε. Η κυβέρνηση αν δεν αντιμετωπίσει τις παραπάνω αιτίες, το πρόβλημα των υψηλών τιμών καυσίμων θα διαιωνίζεται και θα έχει κάνει κατά τη λαϊκή έκφραση 'μια τρύπα στο νερό'».