Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Προσπάθεια να περιορίσει τις παραφωνίες που παρατηρούνται στο εσωτερικό της κυβέρνησης θα γίνει από τον Αλέξη Τσίπρα το επόμενο διάστημα. 

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει δυσαρέσκεια για το γεγονός πως την ώρα που η χώρα δίνει την μεγάλη μάχη με τους Ευρωπαίους εταίρους κάποιοι με την συμπεριφορά τους συντηρούν ή ακόμη και δημιουργούν μία εικόνα εσωστρέφειας που μόνο ζημιά προκαλεί. 

Ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του που επιμένουν να λένε ότι στηρίζουν τον Γιάνη Βαρουφάκη ένιωσαν εγκαίρως το πρόβλημα που δημιουργούσαν οι επαναλαμβανόμενες εμφανίσεις του υπουργού Οικονομικών και εντός της κυβέρνησης όσο και σε επίπεδο επικοινωνίας και με έμμεσο τρόπο προσπάθησαν να περιορίσουν την υπερέκθεσης του στα μέσα. 

Η επί της ουσίας ματαίωση της προαναγγελθείσης συνέντευξης Τύπου του υπουργού αλλά και άλλων εμφανίσεων του σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς ήταν απόρροια μηνυμάτων που εξέπεμψε το Μαξίμου προς την Μητροπόλεως με περιεχόμενο «ας μην δίνουμε τροφή στην κοινωνία κι ας δείξουμε ότι έχουμε σηκώσει τα μανίκια κι εργαζόμαστε». 

Από την άλλη, δεν είναι ο Βαρουφάκης το μεγάλο πρόβλημα της κυβέρνησης. Γενικώς, το Μαξίμου διαπιστώνει ότι υπουργοί εμφανίζονται στα κανάλια χωρίς να έχουν κατασταλαγμένες απόψεις αλλά και χωρίς να μπορούν να δίνουν σαφείς απαντήσεις για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους. Σ’ αυτήν την κατηγορία εντάσσεται και η χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη που δεν φώτισε όλα τα κενά που υπάρχουν στον τομέα της, δηλαδή τα έσοδα. Ενώ και η ίδια δεν εμφανίστηκε έτοιμη να δώσει πλήρεις απαντήσεις σε κομβικά ζητήματα. 

Συγχρόνως, την ώρα που εσωτερικώς ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η ομάδα του διαβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει ενωμένη συντηρώντας το αρραγές μέτωπο που ζήτησε ο πρωθυπουργός , όταν βρίσκονται μπροστά στις κάμερες δείχνουν επαναστατική διάθεση και τα…γυρίζουν στέλνοντας αντιφατικά μηνύματα τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στους ευρωπαίους εταίρους. 

Προβληματισμός γεννάται και για το γεγονός πως η πολιτική ηγεσία του Προστασίας του Πολίτη αλλά και η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν μπόρεσαν να ενημερωθούν εγκαίρως για την διακίνηση του περίφημου εγγράφου που άναψε φωτιές στην κυβέρνηση, την ώρα που εκείνο έφθανε στα δημοσιογραφικά γραφεία  με το σπρώξιμο υπηρεσιακών παραγόντων.