Μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε σοβαρές συνέπειες τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και στην εξωτερική πολιτική προειδοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ -Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Μάλιστα ο ίδιος τονίζει πως υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ.

Μιλώντας στην «Handelsblatt» ο κ. Σταϊνμάγερ αναφέρει πως «Θα ήταν μια τεράστια απώλεια γοήτρου, αν η Ευρώπη με την οικονομική της δύναμη και την πολιτική εμπειρία της στους συμβιβασμούς δεν καταφέρει να συνοδεύσει επιτυχώς ένα κράτος- μέλος της στον δρόμο προς την οικονομική και δημοσιονομική εξυγίανση» και προσθέτει ότι οι διεθνείς εταίροι της Ελλάδας έχουν ήδη δείξει ότι είναι πρόθυμοι να ακούσουν και νέες ιδέες, εναπόκειται ωστόσο στην ελληνική κυβέρνηση, να δείξει «ότι είναι σοβαρή».

Με όλη την κατανόηση προς τις επιθυμίες της νέας κυβέρνησης, να καταστήσει τις μελλοντικές μεταρρυθμίσεις κοινωνικά ισορροπημένες, η δημοσιονομική εξυγίανση παραμένει απαραίτητη, τονίζει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών και προσθέτει ότι οι ευρω-χώρες έχουν κατ' αρχήν συμφωνήσει να επεκταθεί το δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα, αλλά, προτού δοθεί περαιτέρω βοήθεια, πρέπει η νέα κυβέρνηση της χώρας να συγκεκριμενοποιήσει και να εφαρμόσει τη λίστα μεταρρυθμίσεων.