«Δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν. Δεν φέραμε την υπόθεση στη Βουλή για να καλύψουμε κάποιους και να κοροιδέψουμε τον ελληνικό λαό. Όλα τα στοιχεία θα βγούν στην επιφάνεια, όποιον και αν αφορούν».
Το σκληρό αυτό μήνυμα του ΠΑΣΟΚ προς τον Άκη Τσοχατζόπουλο, έστειλε με δήλωσή του στο newpost o βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της προκαταρκτικής επιτροπής, Μάρκος Μπόλαρης. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο Μπόλαρης θα διατελέσει πρόεδρος της προκαταρκτικής γεγονός που τον καθιστά πρόσωπο κλείδι στις εξελίξεις της επιτροπής.

Ίσως για αυτό τον λόγο δεν παρέλειψε να κάνει με τον πιο εμφατικό τρόπο ξεκάθαρο το στίγμα του ΠΑΣΟΚ και την πρόθεση της Ιπποκράτους να μην χαριστεί στον πάλαι ποτέ ισχυρό Άκη Τζοχατζόπουλο.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε  ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, κ. Βασίλης Έξαρχος, το ΠΑΣΟΚ στην επιτροπή θα εκπροσωπηθεί με επτά μέλη και συγκεκριμένα με τους κ. Μάρκο Μπόλαρη, Μαρία Μίχου, Άγγελο Μανωλάκη, Μαργέλη Σπυροπάνο, Σπύρο Μοσχόπουλο, Μιχάλη Παντούλα και Άγγελο Τόλκα.

Θέμα χρόνου είναι και η ανακοίνωση των βουλευτών της ΝΔ που θα μετέχουν στην επιτροπή. Σίγουροι πρέπει να θεωρούνται οι Μιλιτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Μαργαρίτης Τζίμας.

Σύμφωνα με πληροφορίες αντιδράσεις συναντά το ενδεχόμενο στην προκαταρκτική επιτροπή  να μετέχει ο Αργύρης Ντινόπουλος. Η βασικότερη ένσταση βρίσκεται στο γεγονός ότι ο κ. Ντινόπουλος  δεν έχει νομικές γνώσεις, κάτι που από πολλούς θεωρείται απαραίτητο. Προσθέτουν μάλιστα ότι γι' αυτόν ακριβώς το λόγο πρέπει να μετέχει ο Αναστάσιος Νεράντζης

Το ΚΚΕ θα εκπροσωπηθεί στην επιτροπή με τον Αντώνη Σκυλλάκο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Θόδωρο Δρίτσα.

Το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη, όπως έχουμε ήδη επισημάνει δεν θα μετέχει στην προκαταρκτική επιτροπή.