current views are: 3

5 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση12:42

Σαμαράς: Όποιος θέλει να θέσει θέμα ηγεσίας να το κάνει τώρα

Κεκλεισμένων των θυρών συνεδριάζει αυτή την ώρα η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Δημοσίευση 12:42’
αρθρο-newpost

Κεκλεισμένων των θυρών συνεδριάζει αυτή την ώρα η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Κεκλεισμένων των θυρών συνεδριάζει αυτή την ώρα η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και για το ζήτημα της Χρυσής Αυγής ενώ ανακοίνωσε τον τρόπο λειτουργίας των οργάνων του κόμματος.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «δεν είμαι παντρεμένος με την θέση μου» αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν πρόκειται να εγκαταλείψω την μάχη σε μια τέτοια δύσκολη στιγμή. Σκέφτηκα και το έκτακτο συνέδριο αυτό όμως θα το εμφάνιζαν και θα το μετέτρεπαν σε σύμπτωμα της μέγιστης εσωστρέφειας, θα εκμεταλλεύονταν την παραμικρή δήλωση οποιουδήποτε στελέχους για να δείξουν την παραταξη ως σπαρασσόμενη σε κρίσιμες ώρες». 

Ο κ. Σαμαράς είπε πως θα ανακοινώσει εθνική συνδιάσκεψη προκειμένου να υπάρξει ευρύτατος διάλογος στη βάση.

Για την επικαιροποίηση ιδεολογικής ταυτότητας της ΝΔ ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι «πρέπει να είμαστε απόλυτα ενωμένοι και απερίσπαστοι, θέλω να τελειώνουμε με την όποια εσωστρέφεια από σήμερα όχι να την αφήσουμε να εισέλθει. Θα είναι το μεγαλύτερο δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν κάποιος νομίζει ότι είναι καλό για την παράταξη ή για την χώρα να θέσει θέμα Προέδρου να το πει τώρα και να πάρει την ευθύνη να κινήσει τις καταστατικές διαδικασίες που τις γνωρίζετε όλοι».

Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε τη δημιουργία άτυπου 15μελούς οργάνου του προέδρου που θα συνέρχεται τακτικά και θα συμμετέχουν όσοι έχουν θεσμικό ρόλο στο κόμμα και στην ΚΟ.

Συγκεκριμένα, οι κ.κ. Μητσοτάκης, Βρούτσης, Γεωργιάδης, Πλακιωτάκης, Κακλαμάνης, Παπαμιμίκος , Σάκης Ιωαννίδης, Κώστας Καραγκούνης και 3 βουλευτές που θα εκλέξει απευθείας η ΚΟ σε επόμενη συνεδρίαση της. Επίσης θα συμμετέχουν δύο μέλη της πολιτικής επιτροπής και δύο σύμβουλοι του Προέδρου που θα επιλεγούν από αυτόν. 

Επίσης θα υπάρξει ανασυγκρότηση γραμματειών εκ βάρθρων όμως γραμματείς θα τοποθετηθούν βουλευτές, ενώ θα αναδιοργανωθεί πλήρως η επικοινωνία του κόμματος και θα υπάρξει στενή σύνδεση Ινστιτούτου Καραμανλή με ΚΟ και ιδεολογικά ανασυγκροτείται η βάση του κόμματος ώστε να έρθουν κοντά η μεσαία τάξη και οι αγρότες να γνωρίζουν όλοι ότι είμαστε ένα σύγχρονο κόμμα της κεντροδεξιάς από την δημοκρατική δεξιά έως τις παριφές της σοσιαλδημοκρατίας.

Τέλος, να σημειωθεί ότι έχουν εγγραφεί στον κατάλογο για να μιλήσουν 45 τουλάχιστον βουλευτές.

Λαμβάνοντας τον λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε έκτακτο συνέδριο και επανεκκίνηση του κόμματος, ενώ είπε ότι όλοι οι πρόεδροι της ΝΔ όταν έχαναν παραιτούνταν. 

Μάλιστα η κυρία Μπακογιάννη άσκησε κριτική στον Αντώνη Σαμαρά για τον ανασχηματισμό του Ιουνίου. 

Την ίδια ώρα,  ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης ζήτησε μεν έκτακτο συνέδριο επανεκκίνησης, δήλωσε όμως ότι όποιος ενδιαφέρεται για την ηγεσία πρέπει να το πει τώρα, ενώ την ανάγκη για έκτακτο συνέδριο επεσήμανε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την άλλη, ο Μάκης Βορίδης απέρριψε το αίτημα για συνέδριο και πρότεινε «να απευθυνθούμε στη βάση μέσω των νομαρχιακών». 


σχετικα αρθρα