«Γνωρίζουμε ότι και το Δουβλίνο 2 και η Συνθήκη Σένγκεν χρειάζονται συζήτηση. Δεν βρήκαμε τον παπά στην άκρη να του φορτώνουμε τα πάντα. Ο αρμόδιος υπουργός έδωσε το μήνυμα: Φίλοι εταίροι, ελάτε να συνεννοηθούμε. Διότι αν δεν συνεννοηθούμε, θα εξετάσουμε και κάποιες μονομερείς ενέργειες» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Πετράκος.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα» σημείωσε, «Η έκδοση οποιασδήποτε διαταγής με το επιχείρημα ότι "έτσι κατάλαβα από μια συνέντευξη" νομίζω ότι υπερβαίνει την κοινή λογική και όχι μόνο τις αρμοδιότητες ενός κρατικού λειτουργού. Από εκεί και πέρα, προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συγκεκριμένες θέσεις. Αυτήν τη στιγμή, όμως, η κυβέρνηση δεν είναι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά (κυβέρνηση) συνεργασίας και οι συγκεκριμένες γενικές θέσεις για να υλοποιηθούν χρειάζονται συνεκτίμηση πολλών πραγμάτων και δεν μπορούν εξαγγελίες, όταν πάνε να μετουσιωθούν σε αποφάσεις και πράξεις, να γίνουν χωρίς σκέψη και χωρίς να έχουν επιλυθεί ζητήματα».

Και συμπλήρωσε: «Διαφορετικό είναι ένα πολιτικό σλόγκαν ή ιδεολογική τοποθέτηση πάρα πολύ σωστή μέχρι να γίνει πολιτική απόφαση. Για να φύγουμε από τα συγκεκριμένα κέντρα και να πάμε σε κέντρα φιλοξενίας, χρειάζεται προετοιμασία που δεν έχει γίνει. Και χρειάζεται και συζήτηση και έκφραση αλληλεγγύης από την ΕΕ για να επιλυθούν κάποια ζητήματα που έθεσε ο αρμόδιος υπουργός, ο κ. Πανούσης. Είπε ότι πρέπει να καθίσουμε στο τραπέζι με τους εταίρους και να δούμε τα ζητήματα».