Με τη συμμετοχή περισσότερων από 180 χώρες άνοιξε τις πύλες της η Διεθνής Τουριστική Έκθεση Βερολίνου, ΙΤΒ 2015.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας , Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, συνοδευόμενη από τον Γενικό Γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, κ. Πάνο Λειβαδά.

Το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού συμμετείχαν πλαισιωμένοι από 60 και πλέον συνεκθέτες.

Στη συνέντευξη τύπου των εγκαινίων της Έκθεσης ο Πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, κ. Norbert Fiebig, εξήρε την ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού για το 2015, εκτιμώντας διψήφιο ποσοστό αύξησης της τουριστικής κίνησης για την Ελλάδα.

Η αναπληρώτρια Υπουργός, Έλενα Κουντουρά, συμμετείχε στις εργασίες της 5ης Συνάντησης Υπουργών Τουρισμού για το «Δρόμο του Μεταξιού», του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (5th Silk Road Summit), όπου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με πολλούς από τους 31 παριστάμενους ομολόγους της.

Σε άριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Taleb Rifai . Κατά τη συνάντηση ο κ. Rifai εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξη του Π.Ο.Τ. προς τον ελληνικό τουρισμό. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στην Αναπληρώτρια Υπουργό, ο ίδιος θέτει το δίκτυο και τον μηχανισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στη διάθεση του ελληνικού τουρισμού.

Μεταξύ άλλων το ελληνικό περίπτερο επισκέφτηκαν ο Δήμαρχος του Βερολίνου κ. Michael Mueller, η Ομοσπονδιακή Υφυπουργός Οικονομίας και Ενέργειας, Iris Gleicke.

Από την πλευρά της, η κυρία Έλενα Κουντουρά εξέφρασε την ειλικρινή εκτίμηση της για το γεγονός ότι οι Γερμανοί επισκέπτες είναι από τους πλέον πιστούς τουρίστες στη χώρα μας και τόνισε ότι πάντα οι Έλληνες τους υποδέχονται με πολλή αγάπη και την χαρακτηριστική Ελληνική φιλοξενία.