Έκτακτο συνέδριο, αλλαγές στο κόμμα και στην επικοινωνιακή στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποθέτησή του ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

«Χάσαμε με 8 μονάδες διαφορά από ένα κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς. Σε σχέση με το 2004 έχουμε απολέσει το μισό της δύναμής μας. Υποστήκαμε πανωλεθρία στις παραγωγικές ηλικίες» υπογράμμισε, λέγοντας ότι «πατούσαμε σε δυο βάρκες, δεν υπερασπιστήκαμε τις μεταρρυθμίσεις με την απαραίτητη θερμή.  Ταυτίστηκαν οι μεταρρυθμίσεις με περικοπές στη συνείδηση των πολιτών».

Ο πρώην υπουργός είπε ότι «από τον περασμένο Ιούνιο πατήσαμε φρένο στις μεταρρυθμίσεις. Έπρεπε να είχαμε κλείσει την αξιολόγηση παρά τις δυσκολίες».

Για τα επόμενα βήματα του κόμματος είπε:

  • Να σταθούμε απέναντι στο λαϊκισμό. Εκπροσωπούμε τις φιλοευρωπαϊκές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις αυτού του τόπου. Εμείς θα πρέπει να «γεμίσουμε» το χώρο που θα αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει την πολιτική του. Το ερώτημα είναι αν είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε.
  • Δεν έχουμε λύσει ακόμα τους λογαριασμούς μας με τον κρατισμό. Είμαστε κόμμα της μεσαίας αστικής τάξης, του σκεπτόμενου έλληνα.
  • Δυναμικά στρώματα της κοινωνίας είναι πολιτικά ορφανά.  Εμείς πρέπει να τα εκφράσουμε.
  • Η σιωπηλή πλειοψηφία θέλει μεταρρυθμίσεις.
  • Είμαστε η παράταξη των αξιών και όχι των προνομίων.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι για την οργάνωση της ΚΟ, τις αλλαγές στο κόμμα και την επικοινωνιακή στρατηγική, τη συλλογικότητα στη λήψη των αποφάσεων και την την παραγωγή εφαρμοσμένης πολιτικής.

«Να ακούσουμε τον κόσμο μας. Να επικοινωνήσουμε με τη βάση μας. Ένα έκτακτο συνέδριο θα είναι χρήσιμο σε αυτήν την κατεύθυνση» υπογράμμισε.