Έκτακτο συνέδριο του κόμματος ζήτησε και ο Νίκος Δένδιας, καλώντας τον Αντώνη Σαμαρά να αναλάβει την πρωτοβουλία. 

«Εσείς κ. Πρόεδρε εκ του ρόλους σας, είναι απαραίτητο να αναλάβετε την πρωτοβουλία να προβείτε στη σύγκλιση Έκτακτου συνεδρίου του κόμματος. Μετά την ήττα υποκατάστατο δεν υπάρχει. Τα περί εθνικής συνδιάσκεψης δεν έχουν έννοια. Η Εθνική Συνδιάσκεψη δεν προβλέπεται απο το καταστατικό ως αυτοτελές όργανο του κόμματος και δεν έχει την παραμικρή αποφασιστική αρμοδιότητα» τόνισε ο πρώην υπουργός και σημείωσε ότι η ΝΔ «οφείλει τάχιστα να ανακτήσει τον χαρακτήρα, το ιδεολογικό και πολιτικό της εύρος που της δίνει η καταστατική της πράξη και το όνομα του Ιδρυτή της Κωνσταντίνου Καραμανλή».

Όπως είπε: «Η πορεία προς μια μεγάλη ΝΔ δεν μπορεί να θεωρείται "εσωστρέφεια". Δύναται και Δικαιούται να εκφράσει όχι μόνο το σύνολο της Κεντροδεξιάς, έξω ορισμού πατριωτικής, αλλα το πλειοψηφικό φιλοευρωπαϊκό ρεύμα που πιστεύει στα δικαιώματα του ανθρώπου και του Πολίτη, όπως αυτά προσδιορίζονται στην σύγχρονη Ευρώπη» .

Και κατέληξε:

Οφείλουμε να επαναβεβαιώσουμε τα μέλη μας , διότι απο το 2009 μέχρι σήμερα έχουν συμβεί κατακλυσμιαίες αλλαγές. Επι τη βάσει αυτή, οφείλουμε να προχωρήσουμε σε Συνέδριο επανίδρυσης της παράταξης.

Π.Ρ.